Arv

Har ikke kontakt med sønnen: - Kan han kreve morsarven og ruinere min mann?

Kvinnen frykter at hennes særkullsbarn kan kreve å få arven utbetalt fra ektefellen dersom hun faller fra først. Hva kan hun gjøre?

PLIKTDELSARV: Barn, også særkullsbarn, har rett på en del av arven, men hvordan unngå økonomiske problemer for den gjenlevende ektefellen når arven skal betales ut? Foto: NTB
PLIKTDELSARV: Barn, også særkullsbarn, har rett på en del av arven, men hvordan unngå økonomiske problemer for den gjenlevende ektefellen når arven skal betales ut? Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Barn eller barnebarn er etter arveloven de som har førsterett til arv, og verdiene skal deles likt mellom alle barna. Vil du begrense arven til ett barn må du i hovedsak skrive testament, og barnet skal likevel ha sin minstearv, den såkalte pliktdelsarven, som du kan lese mer om i denne artikkelen.

Men hva gjør man i tilfeller der man frykter at et særkullsbarn kan gjøre det økonomisk vanskelig for den gjenlevende ektefelle, spør denne kvinnen.

Særkullsbarnet kan kreve morsarven

Kvinnen spør Advokatenhjelperdeg.no om følgende konkrete problemstilling:

- Jeg er godt gift og vi har fem felles barn. Jeg har en sønn fra før jeg traff min mann (særkullsbarn). Han har ikke kontakt med meg i dag. Hvis jeg faller fra før min mann, så kan han kreve morsarven og ruinere min mann. Er det noe jeg kan gjøre for å forhindre at det skjer? Min mann og jeg er begge uføre og min mann må da selge småbruket for å betale ut min sønn om han krever arv etter meg. Hva kan jeg gjøre?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.