Han arvet en million kroner. Kona mener det er felleseie

Kan han beholde egen arv og samtidig kreve konas sparepenger ved eventuell skillsmisse?

MINE OG DINE PENGER: Er egentlig alle verdier felleseie? Foto: NTB Scanpix
MINE OG DINE PENGER: Er egentlig alle verdier felleseie? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Gjennom et ekteskap opparbeider de fleste ektefeller seg verdier. Men jo mer man eier, jo mer komplisert kan det bli med fordeling ved en eventuell skilsmisse. Når kan man si at den ene ektefellen har særeie? Og hva hvis den ene ektefellen har arvet mye penger? Blir arven en del av felleseie?

Det spør en leser av Vi over 60:

- Min mann og jeg har en «krangel» som vi ikke finner svar på. Vi skal ikke skilles og det er i og for seg en vennskapelig diskusjon, men hva er egentlig det riktige svaret på følgende spørsmål: Han har arvet nesten en million kroner fra sine foreldre. Pengene står på en egen bankkonto. Jeg har spart kr 400.000,- av min lønn opp gjennom årene. Min mann påstår at hvis vi går fra hverandre skal han beholde sine arvede penger og i tillegg ha halvparten av mine sparepenger. Kan det være riktig? Vi har jo felleseie!

Vi over 60s advokateksperter Kjell Morten og Inger Méd svarer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.