Arveavgift

- Gode grunner for å gjeninnføre en skatt på arv

Skatteutvalget anbefaler å gjeninnføre arveavgiften, i sin anbefaling til det norske skattesystemet.

ØNSKER ARVEAVGIFTEN TILBAKE: Skatteutvalget, her ved leder Ragnar Torvik, mener det er gode grunner til å gjeninnføre arveavgiften, og viser til at dette har vært utbredt internasjonalt. Et flertall av OECD-landene skattlegger arv på ulike måter, skriver de i sin rapport. Foto: NTB
ØNSKER ARVEAVGIFTEN TILBAKE: Skatteutvalget, her ved leder Ragnar Torvik, mener det er gode grunner til å gjeninnføre arveavgiften, og viser til at dette har vært utbredt internasjonalt. Et flertall av OECD-landene skattlegger arv på ulike måter, skriver de i sin rapport. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Mandag 19. desember kunne Skatteutvalget ved utvalgsleder Ragnar Torvik legge fram sin utredning om det norske skattesystemet for finansminister Trygve Slagsvold Vedum. I sin rapport kommer de med en rekke anbefalte endringer av dagens skattesystem, der de blant annet foreslår økt skatt til de med de høyeste pensjonene.

Samtidig skriver utvalget i sin rapport at det er gode grunner til å gjeninnføre arveavgiften, som ble opphevet i 2014.

Flere ønsker å gjeninnføre arveavgiften

De siste månedene er det flere som har tatt til orde for å få tilbake arveavgiften, i hovedsak av rettferdighetsmessige årsaker. Dette gjelder blant annet fagforeningene, og også SV jobber for en skatt på arv - selv om de ikke fikk gjennomslag for dette i budsjettforliket for 2023 mellom dem og regjeringen.

SVs Cato Brunvand Ellingsen uttalte nylig til Vi.no at de ventet med spenning på Skatteutvalgets utredning - for å se om det ville komme noe om arveskatt her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.