Pensjon

Glemte å opplyse om tilleggspensjon: Gikk glipp av hundre tusen kroner

Enken fikk aldri beskjed fra trygdekontoret at hun kunne ha rett på gjenlevendepensjon etter ektemannen. Dermed gikk hun glipp av mange års pensjonsinntekter.

DU KAN FÅ TILLEGGSPENSJON: Du kan ha rett på gjenlevendepensjon når ektefellen dør, men du må søke for å få det. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
DU KAN FÅ TILLEGGSPENSJON: Du kan ha rett på gjenlevendepensjon når ektefellen dør, men du må søke for å få det. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Er du gift når ektefellen dør, kan du ha rett på ektefellepensjon fra tjenestepensjonsordningen.

Men det finnes pensjonsordninger for etterlatte også i det offentlige trygdesystemet - sammen med en rekke tilleggsytelser som etterlatte kan søke på.

Men både når det gjelder gjenlevendepensjonen og andre stønader, krever det at du faktisk vet om det - for at du skal kunne søke på dem.

Enken vi omtaler innledningsvis, fikk aldri informasjonen fra Trygdekontoret om at hun kunne søke om gjenlevendepensjon.

Visste ikke om det

Dersom ektefelle eller samboer dør, kan du ha rett på gjenlevendepensjon. Dette er noe du må søke om og det er mange ting som kan spille inn på hvorvidt du får det - og hvor mye penger det er snakk om.

Når Nav får melding om et dødsfall, plikter de å veilede etterlatte om eventuelle ytelser de kan få.

Enken vi her omtaler, ble enke etter 23 års ekteskap, 46 år gammel.

Det lokale trygdekontoret hadde som fast rutine å sende ut informasjon om mulige rettigheter for gjenlevende ektefelle og barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.