Dette må du vite når en ny generasjon skal overta familiehytta:

Gi bort hytta? Timingen kan være veldig riktig nå

Pandemien har gjort norske hytter mer attraktive enn noen gang, og yngre generasjoner står gjerne klar for å overta ansvaret for familiehytta. - Det har aldri vært så gunstig å overføre verdier som hytter fra en generasjon til en annen, sier jurist.

HYTTEMINNER: Mange familier har gode minner knyttet til familiehytta. Ønsker du å gi bort hytta til ett eller flere av barna, er det mange ting du bør tenke over på forhånd. Foto: Geir Olsen/NTB
HYTTEMINNER: Mange familier har gode minner knyttet til familiehytta. Ønsker du å gi bort hytta til ett eller flere av barna, er det mange ting du bør tenke over på forhånd. Foto: Geir Olsen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Det er mer bruk av hyttene nå. Mange lurer på om det er smart å gi bort familiehytta til den yngre generasjonen nå med tanke på at det ikke er arveavgift, sier Espen Kheradmandi, tidligere advokat i Huseierne til Vi.no.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

PRØVETILBUD

1,- / 1 måned

ABONNER PÅ VI PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

999,- / 1 år

ÅRSABONNEMENT

(Fornyes automatisk til 999,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer