Dette må du vite når en ny generasjon skal overta familiehytta:

Gi bort hytta? Timingen kan være veldig riktig nå

Pandemien har gjort norske hytter mer attraktive enn noen gang, og yngre generasjoner står gjerne klar for å overta ansvaret for familiehytta. - Det har aldri vært så gunstig å overføre verdier som hytter fra en generasjon til en annen, sier jurist.

HYTTEMINNER: Mange familier har gode minner knyttet til familiehytta. Ønsker du å gi bort hytta til ett eller flere av barna, er det mange ting du bør tenke over på forhånd. Foto: Geir Olsen/NTB
HYTTEMINNER: Mange familier har gode minner knyttet til familiehytta. Ønsker du å gi bort hytta til ett eller flere av barna, er det mange ting du bør tenke over på forhånd. Foto: Geir Olsen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Det er mer bruk av hyttene nå. Mange lurer på om det er smart å gi bort familiehytta til den yngre generasjonen nå med tanke på at det ikke er arveavgift, sier Espen Kheradmandi, tidligere advokat i Huseierne til Vi.no.

Ifølge Kheradmandi er noen redde for at arveavgiften kan bli gjeninnført ved et eventuelt regjeringsskifte ved neste valg. I så fall kan det være penger å spare på å sørge for at den kommende generasjonen overtar hytta du eier nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer