Pensjon

Frykter skattesmell for pensjonister

Flere advarer om at pensjonister vil få en betydelig økt skatt dersom Skatteutvalgets nye skatteforslag blir vedtatt. Det vil ramme alle pensjonister - men spesielt én gruppe treffes hardt: - Katastrofalt for alle som må gi seg tidlig i arbeidslivet, advarer pensjonistforbund. For noen kan det bety opptil 30 000 kroner per år i økt skatt.

MER SKATT FOR PENSJONISTER: Går det som Skatteutvalget foreslår, må pensjonister betale mye mer i skatt, advarer flere. - Skatteutvalgets forslag lemper en for stor del av skatteregningen på pensjonistene og pensjonisttilværelsen, mener Pensjonistforbundet. Foto: NTB/Shutterstock
MER SKATT FOR PENSJONISTER: Går det som Skatteutvalget foreslår, må pensjonister betale mye mer i skatt, advarer flere. - Skatteutvalgets forslag lemper en for stor del av skatteregningen på pensjonistene og pensjonisttilværelsen, mener Pensjonistforbundet. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Rett før jul 2022 la Skatteutvalget fram sin utredning for finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

Blant anbefalingene fra utvalget er å gjeninnføre arveavgiften, en rekke endringer i skatt for boligeiere - og økt skatt på pensjonsinntekter.

I dag skattlegges pensjon lavere enn lønns- og næringsinntekter. Deler av pensjonistene bør derfor betale mer skatt, ifølge utvalget. Forslagene om økt skatt på pensjoner skal ifølge Skatteutvalget rettes mot de med «høyere pensjonsinntekter».

Utredningen har vært på høring og nå som høringsfristen er over, og lista med høringssvar er lang - og mange har meninger om de av forslagene som dreier seg om økt skatt for pensjonister.

- Skatteutvalget foreslår endringer av skattesystemet som i sum vil gi økt skatt for pensjonister, uttaler Sindre Farstad, seniorrådgiver for pensjon i Pensjonistforbundet, til Vi.no.

Også Skattebetalerforeningen retter spesielt fokus mot pensjonistene, når det kommer til den samlede virkningen av endringene som er foreslått:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.