Betaling av sykehjemsplass

Frykter betaling av sykehjemsopphold skal ødelegge for arven

Kan sykehjemsoppholdet gå utover arven til de etterlatte, lyder spørsmålet fra en leser. Se hvordan betalingen regnes ut, og hva som kan holdes utenfor den månedlige betalingen til kommunen.

HVA KOSTER EN SYKEHJEMSPLASS: Det er inntekten din som er utgangspunktet for beregning av hvor mye du betaler for en sykehjemsplass. Foto: NTB
HVA KOSTER EN SYKEHJEMSPLASS: Det er inntekten din som er utgangspunktet for beregning av hvor mye du betaler for en sykehjemsplass. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Dersom du havner på sykehjem, kan kommunen beregne en egenandel av inntektene dine. Det inkluderer din private pensjonssparing, noe Vi.no har omtalt tidligere (krever Pluss-abonnement).

Dersom du frykter at sykehjemsoppholdet skal føre til store innhugg i økonomien, og ønsker å sikre at arvingene likevel får en anstendig arv etter deg, er det noe man kan gjøre?

Sykehjemsplass koster 90 prosent av inntektene dine

En Vi over 60-leser har stilt spørsmål om nettopp dette på vegne av en venn som antakelig skal flytte på sykehjem. Kan arven sikres på noen måte, spør han Carsten O. Five, som er Vi over 60s økonomiekspert.

Jeg har en god venn som kanskje blir lagt inn på sykehjem. Han er enslig, men er opptatt av at arvingene skal få det meste etter ham. Han frykter for at det offentlige vil ta det meste av det han eier. Hvordan er reglene? spør leseren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.