Coronavirus i Norge:

Fortviler over forbruksgjeld:
– Det er nå det egentlig begynner

Det er blitt enda vanskeligere å ha mye gjeld etter at coronakrisa rammet verdensøkonomien. Her er rådene.

MERKER CORONAVIRUSET: Evelina Olsson i Finanstipset forteller at selskapet har refinansiert over 70 millioner kroner for folk med forbruksgjeld siden coronaviruset kom til Norge. Foto: Presse
MERKER CORONAVIRUSET: Evelina Olsson i Finanstipset forteller at selskapet har refinansiert over 70 millioner kroner for folk med forbruksgjeld siden coronaviruset kom til Norge. Foto: Presse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): – Det er nå det egentlig begynner, fordi mange nå opplever at lønna slutter å komme. Vi er forberedt på enda mer trykk framover, sier Evelina Olsson i Finanstipset, et selskap som reforhandler forbruksgjeld for nordmenn med lånetrøbbel.

Etter at coronaviruset kom til Norge er situasjonen blitt spesielt ille for dem som sliter med høy forbruksgjeld.

I Finansavisen 21. mars fortalte Olsson om stort trykk fra fortvilte personer som gråt i telefonen. De trengte akutt økonomisk hjelp fordi coronakrisa gjorde det umulig å holde forbrukslånene i sjakk.

– Det er personer som er blitt permittert eller som har gått konkurs, sier Olsson.

Olsson opplyser at selskapet har refinansiert over 70 millioner norske kroner siden coronaviruset kom til Norge.

Hun understreker at den økonomiske hjelpen må iverksettes så fort som mulig.

– Utsetter man å betale regninger øker gjelden mye fra dag til dag. I gjennomsnitt refinansierer vi 3 millioner kroner i forbruksgjeld og boliglån. En av refinansieringsbankene samler da all gjelden i et nytt boliglån. Det er vanlig at 30 prosent av den totale gjelden er usikret, rundt én million går da med til å betale forbruksgjeld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.