Forlenger avtalen om inkluderende arbeidsliv i to år

Avtalen skal blant annet forhindre unødvendig frafall fra arbeidslivet, som at ansatte går av med pensjon for tidlig.

IA-AVTALEN: Målet med avtalen er blant annet å forhindre frafall fra arbeidslivet. Nå forlenges den i to år til. Foto: NTB
IA-AVTALEN: Målet med avtalen er blant annet å forhindre frafall fra arbeidslivet. Nå forlenges den i to år til. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Partene i arbeidslivet og regjeringen er enige om å forlenge avtalen med to år, skriver Virke i en pressemelding.

Avtale om inkluderende arbeidsliv (IA) ble inngått i 2001 og har siden blitt revidert flere ganger av partene i arbeidslivet. Avtalen ble sist reforhandlet i 2018. Da ble det gjort flere prinsipielle endringer. Tiltakene ble blant annet gjort tilgjengelige for hele næringslivet, og det ble iverksatt en rekke bransjerettete tiltak, skriver Virke.

Regjeringen skriver på sine nettsider at regjeringen og partene i arbeidslivet onsdag 2. november ble enige om å forlenge dagens IA-avtale med to år. Samtidig er det enighet om å forsterke innsatsen for å redusere sykefravær og frafall fra arbeidslivet.

Forhindre tidligpensjonering

Regjeringen skriver på sine nettsider at det overordnede målet for IA-samarbeidet er å skape et arbeidsliv med plass til alle gjennom å forebygge sykefravær og frafall og på denne måten bidra til å øke sysselsettingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.