Særaldersgrenser

Forhandler om pensjonsalderen til disse yrkene

Tirsdag starter forhandlinger mellom fagforeningene LO, Unio, YS og Akademikerne om særaldersgrenser for blant annet sykepleiere, politi og ambulansepersonell.

FORHANDLER OM SÆRALDERSGRENSER: En rekke yrker har tidligere pensjonsalder på grunn av den fysiske og psykiske belastningen yrket gir. Nå skal det forhandles om særaldersgrensene mellom departementet og fagforeningene. Her fra en brann i Levanger tidligere i vår. Foto: NTB
FORHANDLER OM SÆRALDERSGRENSER: En rekke yrker har tidligere pensjonsalder på grunn av den fysiske og psykiske belastningen yrket gir. Nå skal det forhandles om særaldersgrensene mellom departementet og fagforeningene. Her fra en brann i Levanger tidligere i vår. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

LO, Unio, YS og Akademikerne gjenopptar i dag forhandlinger med Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID) om særaldersgrenser for store yrkesgrupper i offentlig sektor, ifølge NTB.

Forhandlingene om særaldersgrenser er en sluttføring av pensjonsreformen, skriver LO i en pressemelding.

- Vi går inn i forhandlingene med krav om at de som forlater arbeidslivet tidlig på grunn av særaldersgrenser ikke skal komme urimelig ut sammenliknet med andre grupper. Samtidig må ordningen være framtidsrettet, bærekraftig og stå seg over tid, sier Sissel M. Skoghaug, første nestleder i LO og forhandlingsleder.

Fortsatt behov for særaldersgrenser

- For LO er det viktig å bli enige om en ordning hvor ansatte gis en reell mulighet til å gå av på særaldersgrensen. Vi snakker om ansatte som har gått inn i belastende og krevende yrker, med tillit til at det offentlige ville sikre et anstendig inntektsnivå også etter utført tjeneste, sier Sissel M. Skoghaug, første nestleder i LO og forhandlingsleder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.