Skatt på pensjon

Foreslår høyere skatt på pensjon

Skatteutvalget anbefaler i sin utredning at skatten på middels og høyere pensjonsinntekter økes, slik at den nærmer seg skatt på lønnsinntekter

VIL ENDRE SKATTEN: Skatteutvalget, ved utvalgsleder Ragnar Torvik, presenterer sin utredning under en pressekonferanse i Oslo mandag. Foto: Alf Simensen / NTB
VIL ENDRE SKATTEN: Skatteutvalget, ved utvalgsleder Ragnar Torvik, presenterer sin utredning under en pressekonferanse i Oslo mandag. Foto: Alf Simensen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Mandag 19. desember la Skatteutvalget ved utvalgsleder Ragnar Torvik frem sin utredning for finansminister Slagsvold Vedum.

Blant anbefalingene fra utvalget, er økt skatt på høyere pensjonsinntekter. I dag skattlegges pensjon lavere enn lønns- og næringsinntekter. Deler av pensjonistene bør derfor betale mer skatt, ifølge utvalget.

Økt skatt for å sikre skatteinntekter

Skatteutvalget, som ble nedsatt av Solberg-regjeringen 18. juni 2021 for å gjøre en helhetlig gjennomgang av skattesystemet, og som fikk et tillagsmandat av finansminister Trygve Slagsvold Vedum i desember i fjor, har i dag lagt frem flere anbefalinger om endringer av det norske skattesystemet.

Økt skatt på pensjon er en av disse anbefalingene.

Utvalget påpeker i sin rapport at skatt på arbeidsinntekt, trygd og pensjon er viktig for å finansiere offentlige tjenester og overføringer, men at aldringen av befolkningen svekker skattegrunnlagene over tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.