Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Når ektefellen dør, kan du ha krav på økonomisk støtte i form av ektefellepensjon - også kalt etterlattepensjon. Men dette gjelder ikke alle.
Hvordan du kan finne ut av om du kan få ektefellepensjon - og unngå fallgruvene som kan gjøre at du mister retten til ektefellepensjon, kan du lese her:
Én av fallgruvene vi forteller om der, handler om aldersgrensen for giftermål. Og det er nettopp det som rammer kvinnen vi omtaler innledningsvis.
Var 70 år da de giftet seg - og dermed for gammel
Ektefellepensjon er en rettighet noen kan ha i pensjonsordningen fra arbeidsgiver - og som gir en fast, månedlig utbetaling til den etterlatte ektefellen.

Skilt etter 25 år: Fikk eksmannens pensjon
Dette er inkludert i offentlig tjenestepensjon og kan være inkludert i pensjonsordninger i det private næringsliv. Det kan være ulike vilkår som gjelder, avhengig av pensjonsavtalen - som vi forteller mer om i denne artikkelen.
I saken vi omtaler innledningsvis, er det snakk om en privat pensjonsavtale som inkluderer en ektefellepensjon.
Problemet for enka i dette tilfellet er at vilkårene i avtalen bestemmer at ekteskap inngått etter 65-års alder ikke gir rett til ektefellepensjon.
Ektemannen, som var 91 år da han døde i 2017, etterlot seg en enke som på det tidspunktet var 70 år. Ekteparet hadde giftet seg i 1996, da ektemannen var 70 år. Hun var da 49.
- Reglene er klare
Selv om enka hevder sin rett til livsvarig ektefellepensjon, får hun avslag på sitt krav fra forsikringsselskapet - en beslutning som også støttes av Finansklagenemnda når hun klager avgjørelsen dit:
De viser til bestemmelsen i vilkårene som sier at rett til enkepensjon ikke inntrer når ekteskapet er inngått etter at den forsikrede har fylt 65 år.
- Slik nemnda ser det, har klager ikke krav på ektefellepensjon, ettersom forsikrede var over 65 år ved ekteskapsinngåelsen, skriver nemnda til enka.
At enka hevder at kontoutskrifter med informasjon som at «ektefellepensjonen er livsvarig» og at ordningen «sikrer årlig livsvarig utbetaling til ektefelle ved forsikredes død», blir avvist som argument for at enka skal få rett på ektefellepensjon.

Unngå pensjonsfella ved skilsmisse
Vi Pluss- Kan være smart å gifte seg
Et av kravene for at partneren skal ha rett på ektefellepensjon, er nettopp at det er inngått et ekteskap.
Samboere har i utgangspunktet ikke rett på ektefellepensjon.
- Er man samboere, men vurderer ekteskap og det finnes ektefellepensjoner, kan det være smart å gifte seg før man fyller 65, sier pensjonsekspert Stian Revheim i DNB.
I noen tilfeller kan det at man ikke er gift, føre til at hele ektefellepensjonen går til ekspartnere - dersom avdøde tidligere har vært gift.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.