Eldre diskrimineres på leiemarkedet

- Følte meg som hun gamle, skrøpelige dama

Eldre på leiemarkedet taper konkurransen om boligene og betaler unødvendige gebyrer.

SLITER: Eldre som ikke eier bolig kan oppleve vanskeligheter med både å få leid leilighet, og få banklån. Foto: NTB Scanpix
SLITER: Eldre som ikke eier bolig kan oppleve vanskeligheter med både å få leid leilighet, og få banklån. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Høye husleier og følelsen av skam er bare noen av problemene eldre på leiemarkedet opplever.

Ti prosent av de mellom 50-79 år leier boligen sin, og Leieboerforeningen sier de har grunn til å tro at det foregår diskriminering i denne gruppen.

Har du tips i denne saken? Ta kontakt med vår journalist!

- Det vi ser er at de i langvarige leieforhold er særlig utsatt for boligspekulanter som ønsker å pusse opp og leie ut til høyere pris, eventuelt å selge med fortjeneste. Vi ser også at eldre blir overkjørt i oppsigelsessaker, sier ansvarlig advokat i Leieboerforeningen, Ragnhild Løseth, til Vi.no.

Betaling av husleien kan også være problematisk.

- En del utleiere ønsker å ta i bruk e-faktura, mens mange eldre foretrekker giro. Da kan de bli belastet med ekstra gebyr. Mange eldre frykter også inkasso, og betaler både ulovlige gebyrer og husleieøkninger, i frykt for å bli kastet ut eller få en inkassosak, forteller Løseth.

- Hun gamle, skrøpelige dama.

En 76-åring som Vi.no har snakket med, sier hun som godt voksen på leiemarkedet opplevde at ingen tok kontakt etter visning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.