Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Ifølge Aftenposten melder Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen om stor pågang fra folk som trenger hjelp.
Janne Olise Raanes, avdelingsdirektør for Avdeling oppvekst og frivillighet i Kirkens Bymisjon i Oslo, sier til avisa at høye priser på strøm, matvarer og usikre boligrenter gjør at stadig flere barnefamilier og aleneforsørgere ber om hjelp.
Personer som har rusproblemer, eldre eller folk med trygd har fått det enda vanskeligere. Ifølge Raanes blir denne gruppen nå fattigere og fattigere fordi trygdene ikke øker i samme takt som prisene.
- Folk som går på trygd, er mer avhengig av veldedighet enn noen gang, sier Raanes.

Flere uføre lever under lavinntektsgrensen

Endrer dato: Send meldekortet ekstra tidlig
Og de 50 000 som går på sosialhjelp fordi trygden ikke er nok å til å leve av har ekstremt lite penger nå i julen, ifølge Raanes.
Vi.no har tidligere skrevet om at flere uføretrygdede faller under lavinntektsgrensen, og henger etter i den generelle inntektsutviklingen. Lavinntekt rammer også mange enslige minstepensjonister, AAP-mottakere og andre som har ulike Nav-stønader.
En fersk rapport fra Statistisk sentralbyrå viser at det er 11 prosent av hele befolkningen, utenom studenter, som tilhører en husholdning med lavinntekt (2020-tall, ifølge SSB).

Vanskelig økonomi eller gjeld? Dette skal Nav gi deg
Vi Pluss- Det er særlig blant aleneboende minstepensjonister, og mottakere av henholdsvis kvalifiseringsstønad og supplerende stønad at vi finner en svært høy andel med lavinntekt på over 70 prosent, skriver SSB i rapporten, og forteller videre at aleneboende uføretrygdede med minsteytelse, uføretrygdede, mottakere av supplerende stønad og personer med nedsatt arbeidsevne er blant de med størst økning i lavinntekt i perioden 2017–2020.
Funnene er fra den nye rapporten Økonomi og levekår for lavinntektsgrupper, som SSB publiserer hvert tredje år.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.