GODT VOKSEN: Nye tall viser at flere arbeidsgivere er mer tilbøyelig til å ansette godt voksne i bedriften. Foto: Scanpix.
GODT VOKSEN: Nye tall viser at flere arbeidsgivere er mer tilbøyelig til å ansette godt voksne i bedriften. Foto: Scanpix. Vis mer

Ansettelse over 50 år

Flere over 55 år blir ansatt

Også unge mener at seniorene presterer minst like godt som arbeidstakerne under 60.

Publisert

Arbeidstakere i 50-årene sliter på arbeidsmarkedet. Det viste en tidligere undersøkelse gjennomført av Norsk Seniorpolitisk Barometer. Flere norske ledere i privat og offentlig sektor mente at arbeidssøkende fra 58 år og eldre var for gamle til å bli innkalt til intervju, noe Viover60.no også har skrevet om tidligere.

En ny studie viser derimot at dette er i ferd med å snu, og at eldre arbeidstakere får hjelp fra uventet hold: det nye pensjonssystemet vårt.

Mer erfaring

Studien er gjennomført av doktorgradsstipendiat Trond Vigtel ved Frischsenteret i Oslo.

– Dette er en gevinst av pensjonsreformen som planleggerne og politikerne bak den neppe så for seg, har han uttalt til Forskning.no.

Som en del av doktorgraden sin, gransket Vigtel om pensjonsreformen 2011 har gjort noe med eldre sine jobbmuligheter.

Gjennom sine undersøkelser finner han at flere bedrifter er mer tilbøyelige til å ansette eldre arbeidstakere.

FORSKER: Doktorgradsstipendiat Trond Vigtel ved Frischsenteret i Oslo. Foto: Frischsenteret.
FORSKER: Doktorgradsstipendiat Trond Vigtel ved Frischsenteret i Oslo. Foto: Frischsenteret. Vis mer

– Selv om noe forskning peker på at eldre arbeidstakere potensielt har lavere produktivitet enn yngre arbeidstakere, veies dette opp av at de eldre arbeidstakerne har mer erfaring fra arbeidslivet, sier Vigtel til Viover60.no.

Noen av funnene til Trond Vigtel

Les mer i Forskning.nos artikkel her.

Avhenger av type stilling og sektor

Forskeren understreker samtidig at hvordan dette slår ut i en ansettelsesprosess, avhenger av hva slags type stilling man rekrutterer til, og hvilken sektor bedriften opererer i.

– Det vil nok være store variasjoner mellom bedrifter i hvor tilbøyelige de er til å ansette eldre arbeidstakere, spesielt mellom sektorer, noe som også understrekes i internasjonal forskning på feltet, sier Vigtel.

Han mener at noen bedrifter kanskje har store opplæringskostnader ved nyansettelser, og at det da er viktig at arbeidstakeren blir der lenge for å “spre” kostnadene over tid.

– Hvis det er usikkerhet om hvor lenge den eldre arbeidssøkeren vil stå i arbeid, vil kanskje bedriften velge den yngre arbeidssøkeren, sier Vigtel videre.

Like gode arbeidsprestasjoner

Det virker som andelen av ledere som ønsker å innkalle eldre arbeidstakere og seniorer til intervju har stabilisert seg de siste årene, ifølge siste Norsk Seniorpolitisk Barometer, 2017.

Skjermdump: Norsk Seniorpolitisk Barometer.
Skjermdump: Norsk Seniorpolitisk Barometer. Vis mer

Årets seniorpolitiske barometer viser en positiv utvikling i holdninger til seniorer som arbeidskraft.

I påstanden "Arbeidstakere over 60 år har minst like gode arbeidsprestasjoner som de under 60 år" er åtte av 10 enige om at disse har minst like gode arbeidsprestasjoner som de under 60 år.

Knapt en av ti er uenige. Endringene fra 2016 går svakt i positiv retning, ifølge rapporten.

Bakgrunnstallene viser at kvinner i litt større grad enn menn er enige i påstanden, og at graden av enighet øker med alderen.

Yrkesaktive på 60 år eller mer har troen på egne prestasjoner – 96 prosent er enige i denne aldersgruppen.

Blant de yngre respondentene er det stor oppslutning om arbeidsprestasjonene til seniorene. Blant dem under 30 år er 73 prosent enig, og blant respondentene i 30-årene er 76 prosent enig.

Hovedresultater fra barometeret:

(Kilde: Norsk Seniorpolitisk Barometer, 2017)

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.