Ansettelse over 50 år

Flere over 55 år blir ansatt

Også unge mener at seniorene presterer minst like godt som arbeidstakerne under 60.

GODT VOKSEN: Nye tall viser at flere arbeidsgivere er mer tilbøyelig til å ansette godt voksne i bedriften. Foto: Scanpix.
GODT VOKSEN: Nye tall viser at flere arbeidsgivere er mer tilbøyelig til å ansette godt voksne i bedriften. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arbeidstakere i 50-årene sliter på arbeidsmarkedet. Det viste en tidligere undersøkelse gjennomført av Norsk Seniorpolitisk Barometer. Flere norske ledere i privat og offentlig sektor mente at arbeidssøkende fra 58 år og eldre var for gamle til å bli innkalt til intervju, noe Viover60.no også har skrevet om tidligere.

En ny studie viser derimot at dette er i ferd med å snu, og at eldre arbeidstakere får hjelp fra uventet hold: det nye pensjonssystemet vårt.

Mer erfaring

Studien er gjennomført av doktorgradsstipendiat Trond Vigtel ved Frischsenteret i Oslo.

– Dette er en gevinst av pensjonsreformen som planleggerne og politikerne bak den neppe så for seg, har han uttalt til Forskning.no.

Som en del av doktorgraden sin, gransket Vigtel om pensjonsreformen 2011 har gjort noe med eldre sine jobbmuligheter.

Gjennom sine undersøkelser finner han at flere bedrifter er mer tilbøyelige til å ansette eldre arbeidstakere.

– Selv om noe forskning peker på at eldre arbeidstakere potensielt har lavere produktivitet enn yngre arbeidstakere, veies dette opp av at de eldre arbeidstakerne har mer erfaring fra arbeidslivet, sier Vigtel til Viover60.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.