Jobb, pensjon og aldersdiskriminering

Flere gleder seg til å gå av med pensjon: - Trenden bør bekymre

Andelen yrkesaktive som gleder seg til å gå av med pensjon øker, ifølge en ny rapport om norske arbeidstakere. - Trenden bør bekymre både politikere og arbeidsgivere, mener Senter for seniorpolitikk.

VI VIL GÅ AV MED PENSJON TIDLIGERE: Norske virksomheter trenger mer arbeidskraft og 68 prosent av de spurte i årets Norsk seniorpolitisk barometer synes det er rimelig at folk jobber lenger når de lever lenger. Men likevel ser de for seg et kortere arbeidsliv for seg selv, ifølge Senter for seniorpolitikk. Direktør Kari Østerud mener dette bør bekymre. (Foto: Sverre Chr Jarild)
VI VIL GÅ AV MED PENSJON TIDLIGERE: Norske virksomheter trenger mer arbeidskraft og 68 prosent av de spurte i årets Norsk seniorpolitisk barometer synes det er rimelig at folk jobber lenger når de lever lenger. Men likevel ser de for seg et kortere arbeidsliv for seg selv, ifølge Senter for seniorpolitikk. Direktør Kari Østerud mener dette bør bekymre. (Foto: Sverre Chr Jarild) Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

  • Andelen yrkesaktive som gleder seg til egen pensjonisttilværelse har økt fra 36 til 42 prosent de to siste åra.
  • De yrkesaktive i femtiåra gleder seg mest. Her svarer over halvparten at de gleder seg til å gå av med pensjon.
  • 68 prosent synes det er rimelig at folk jobber lenger når de lever lenger - men likevel ser de for seg et kortere arbeidsliv for seg selv.
  • Ønsket avgangsalder har falt siden 2015, og ser nå ut til å stabilisere seg på rundt 65 år.

Dette er noen av resultatene fra Norsk seniorpolitisk barometer som ble publisert i dag.

- Vi kan ikke lenger støtte oss på at pensjonsreformen alene vil øke avgangsalderen. Hvordan man har det på jobben er viktigere enn pensjon når pensjoneringsbeslutningen tas, sier direktør Kari Østerud i Senter for seniorpolitikk.

- Trengs større innsats på flere områder

Dette er den 20. årlige rapporten i rekken med seniorpolitisk barometer og i år er det den yrkesaktive befolkninga som er intervjuet om oppfatninger og holdninger til arbeid og avgang fra arbeidslivet - og om ulike faktorer ved arbeidshverdagen til folk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.