Fikk beskjed om å slutte på grunn av alder

Drosjesjåføren fikk beskjed om at hen måtte slutte i jobben når hen fylte 70. Eksperten mener det kan være ulovlig.

TVUNGET TIL Å SLUTTE? Drosjesjåføren på 69 år fikk beskjed om å slutte ved fylte 70 år. Arbeidsmiljøloven har stillingsvern til fylte 72. Foto: NTB Shutterstock
TVUNGET TIL Å SLUTTE? Drosjesjåføren på 69 år fikk beskjed om å slutte ved fylte 70 år. Arbeidsmiljøloven har stillingsvern til fylte 72. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ifølge arbeidsmiljøloven har arbeidstaker stillingsvern til fylte 72 år, med mindre virksomheten, med begrunnelse i helse eller sikkerhet, har fastsatt en egen aldersgrense på 70 år eller lavere. I såfall opphører stillingsvernet ved fylte 70 år.

Ifølge Virke, hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen, kan arbeidsgiver altså avslutte et arbeidsforhold når den ansatte fyller 72 år, uten krav til saklig grunn.

Arbeidstaker har ikke plikt til å fratre, men arbeidsgiver har rett til å ensidig avslutte arbeidsforholdet. Arbeidstaker vil ikke lenger ha stillingsvern etter arbeidsmiljøloven hvis hen fortsetter å jobbe etter fylte 72.

Drosjesjåfør fikk beskjed om å slutte på grunn av alder

Men hva hvis arbeidsgiver kommer med en beskjed til arbeidstaker om at hen må slutte på grunn av alder før vedkommende er fylt 72? Har arbeidsgiver lov og rett til å gjøre dette?

Det spør en leser om i Vi over 60:

- Jeg er 69 år og har kjørt drosje i mange år og har vært fast ansatt i et drosjeselskap med 20 fast ansatte sjåfører. Jeg har nå mottatt et brev fra daglig leder som skriver at mitt ansettelsesforhold opphører ved fylte 70 år, men at jeg deretter vil være velkommen som tilkallingshjelp. Kan dette være lovlig?

Mener det er ulovlig

Dette svarer advokat Erik Råd Herlofsen:

«Det står i arbeidsmiljøloven at stillingsvernet bortfaller ved fylte 72 år og at lavere aldersgrense kan fastsettes der det er nødvendig av hensyn til helse og sikkerhet. Dessuten kan en arbeidsgiver innføre en bedriftsintern aldersgrense på 70 år, forutsatt at denne er saklig begrunnet og ikke uforholdsmessig inngripende, samt godt kommunisert, konsekvent praktisert og kombinert med en tilfredsstillende tjenestepensjonsordning. Det følger imidlertid også av yrkestransportloven at den øvre aldersgrensen for tildeling av kjøreseddel for fører av drosje, turvogn og rutevogn er 75 år. Din problemstilling er derfor svært interessant da det tilsynelatende er motsetning mellom aldersgrensen for tildeling av kjøreseddel og aldersgrensene i arbeidsmiljøloven. Jeg heller mot at aldersgrensen på 70 år er usaklig og derved ulovlig, men det er usikkert hva en domstol vil komme til. Dette gjelder særlig om du skulle bli sagt opp ved fylte 72 år».

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.