Fikk beskjed om å slutte på grunn av alder

Drosjesjåføren fikk beskjed om at hen måtte slutte i jobben når hen fylte 70. Eksperten mener det kan være ulovlig.

TVUNGET TIL Å SLUTTE? Drosjesjåføren på 69 år fikk beskjed om å slutte ved fylte 70 år. Arbeidsmiljøloven har stillingsvern til fylte 72. Foto: NTB Shutterstock
TVUNGET TIL Å SLUTTE? Drosjesjåføren på 69 år fikk beskjed om å slutte ved fylte 70 år. Arbeidsmiljøloven har stillingsvern til fylte 72. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ifølge arbeidsmiljøloven har arbeidstaker stillingsvern til fylte 72 år, med mindre virksomheten, med begrunnelse i helse eller sikkerhet, har fastsatt en egen aldersgrense på 70 år eller lavere. I såfall opphører stillingsvernet ved fylte 70 år.

Ifølge Virke, hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen, kan arbeidsgiver altså avslutte et arbeidsforhold når den ansatte fyller 72 år, uten krav til saklig grunn.

Arbeidstaker har ikke plikt til å fratre, men arbeidsgiver har rett til å ensidig avslutte arbeidsforholdet. Arbeidstaker vil ikke lenger ha stillingsvern etter arbeidsmiljøloven hvis hen fortsetter å jobbe etter fylte 72.

Drosjesjåfør fikk beskjed om å slutte på grunn av alder

Men hva hvis arbeidsgiver kommer med en beskjed til arbeidstaker om at hen må slutte på grunn av alder før vedkommende er fylt 72? Har arbeidsgiver lov og rett til å gjøre dette?

Det spør en leser om i Vi over 60:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.