Feilbehandling i Nav: - Har merket oss kritikken

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen sier til Vi.no at de har merket seg kritikken fra Sivilombudet om feil saksbehandling. Nav på sin side sier at de tar kritikken på største alvor.

FEIL SAKSBEHANDLING I NAV: Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen sier til Vi.no at de vil gå gjennom Sivilombudets uttalelse sammen med Arbeids- og velferdsdirektoratet og svare ombudet innen fristen. Kritikken fra ombudet dreier seg i stor grad om feil saksbehandling når folk har bedt om omgjøring av vedtak om uføretrygd og arbeidsavklaringspenger. Foto: NTB
FEIL SAKSBEHANDLING I NAV: Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen sier til Vi.no at de vil gå gjennom Sivilombudets uttalelse sammen med Arbeids- og velferdsdirektoratet og svare ombudet innen fristen. Kritikken fra ombudet dreier seg i stor grad om feil saksbehandling når folk har bedt om omgjøring av vedtak om uføretrygd og arbeidsavklaringspenger. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Sivilombudet mener Nav har behandlet saker uriktig og for strengt, som kan ha ført til at folk har gått glipp av ytelser eller fått mindre enn de har krav på.

I stedet for å behandle saker der folk ber om omgjøring av vedtak med lavere terskel, som de egentlig skulle, har Nav behandlet sakene like strengt og med samme regler som ved søknad om gjenopptak.

Sakene det gjelder handler i hovedsak om uføretrygd og arbeidsavklaringspenger (AAP).

Kritikken kommer i en fersk rapport fra Sivilombudet.

Du kan lese mer om bakgrunnen for kritikken og noe av forklaringen om feilen i denne artikkelen på Vi.no

Sivilombudet mener feilen har blitt gjort i fem år, fra 2017 til 2022. Det vites ennå ikke hvor mange som kan være rammet.

- Har merket oss kritikken

Vi.no har spurt Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID) om de er enige i kritikken om hva de tenker om det som framkommer i Sivilombudets rapport.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.