Nav

- Får ikke hjelpen de trenger

Navs telefonsystem fungerer ikke godt nok for de som skal be om sosiale tjenester, mener Helsetilsynet, som i sin ferske rapport kaller sine funn for alvorlige.

SOSIALHJELP: De som trenger sosialhjelp kan slite med å komme gjennom til Nav på telefon. Dermed tar det lenger tid å få hjelp. - Alvorlig, mener Helsetilsynet. Foto: Berit B. Njarga
SOSIALHJELP: De som trenger sosialhjelp kan slite med å komme gjennom til Nav på telefon. Dermed tar det lenger tid å få hjelp. - Alvorlig, mener Helsetilsynet. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Helsetilsynet har undersøkt hvordan telefoniløsningen til Nav påvirker tilgjengeligheten til de sosiale tjenestene, som de påpeker er velferdssamfunnets siste sikkerhetsnett.

Deres ferske rapport viser at mange av brukerne ikke alltid får riktig hjelp til riktig tid.

Helsetilsynet understreker i sin rapport at funnene er alvorlige.

- Lite tilgjengelige

Bakgrunnen for rapporten er at Helsetilsynet de siste åra har fått informasjon fra brukere, ansatte i Nav-kontor og statsforvalterne om en økende bekymring for at de sosiale tjenestene har blitt mindre tilgjengelige for brukerne.

I Helsetilsynets rapport skriver de at Nav kontaktsenter er første kontaktpunkt for brukere som henvender seg til Nav på telefon, og fungerer som et bindeledd mellom bruker og Nav-kontoret.

Tilsynet påpeker at disse brukerne ofte har behov for informasjon og veiledning utover det som er kontaktsenterets ansvarsområde, og må settes i kontakt med Nav-kontoret i kommunen for å få svar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.