Hadde ikke skrevet fremtidsfullmakt

Familiefaren fikk akutt hjerneslag - da startet de økonomiske bekymringene

Familiefaren ble akutt syk og havnet i koma. I tillegg til å måtte takle sjokk og redsel for hva som skulle skje med mannen fikk også kona økonomiske bekymringer.

ØKONOMIEN STOPPET: - Jeg var redd for at vi ikke skulle få ut lønn og sykepenger slik at vi fikk betalt ned lån og renter på bolig, forteller «Ingrid» til Vi.no. Da mannen lå i koma kunne han ikke logge inn på Nav eller gjøre noe i nettbanken. Illustrasjonsfoto: NTB Shutterstock
ØKONOMIEN STOPPET: - Jeg var redd for at vi ikke skulle få ut lønn og sykepenger slik at vi fikk betalt ned lån og renter på bolig, forteller «Ingrid» til Vi.no. Da mannen lå i koma kunne han ikke logge inn på Nav eller gjøre noe i nettbanken. Illustrasjonsfoto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Man tenker kanskje ikke at fremtidsfullmakt er noe som er aktuelt før man blir eldre og at dette er noe eldre folk må ha i forbindelse med demens eller andre sykdommer, men vi har erfart at det er like viktig å ha det når man er ung, forteller Ingrid til Vi.no.

For tre måneder siden ble livet til Ingrid og ektemannen brått snudd på hodet. Ingrids ektemann på 40 var en aktiv og sunn småbarnsfar da han uventet fikk hjerneslag. Han ble liggende tre uker i koma på sykehus før han våknet.

- Han visste ikke hvem han var, hva som hadde skjedd eller hvor han bodde. Vi befinner oss fortsatt i et traume, sier Ingrid.

Ingrid er ikke hennes virkelige navn. For å skjerme ektemannen i den situasjonen han befinner seg i forteller hun historien anonymt. Vi.no kjenner hennes identitet.

Ektemannen er nå på en rehabiliteringsinstitusjon. Hvor lenge det blir er umulig å vite. Han er våken og samtykkekompetent, men har foreløpig ikke fått tilbake språket. Kroppen er fortsatt veldig svak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.