Nav

Færre godt voksne arbeidsledige

Den største nedgangen i antall arbeidsledige finner vi blant de over 60 år, viser septembertall fra Nav. Samtidig utgjør de i femtiåra den minste andelen arbeidssøkere.

ARBEIDSLEDIGHET BLANT GODT VOKSNE: Nedgangen i antall arbeidsledige er størst for de over 60 år. Foto: NTB
ARBEIDSLEDIGHET BLANT GODT VOKSNE: Nedgangen i antall arbeidsledige er størst for de over 60 år. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ved utgangen av september var 46 000 personer registrert som helt arbeidsledige hos Nav, det tilsvarer 1,6 prosent av arbeidsstyrken, skriver Nav i sitt notat om arbeidsmarkedet i september 2022.

Helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav utgjør i alt 76 900, eller 2,6 prosent av arbeidsstyrken.

Dette er en nedgang fra august - og den største nedgangen finner vi blant de eldste arbeidssøkerne, skriver Nav i en pressemelding.

Lavest arbeidsledighet for 50-59-åringene

Nav skriver at antallet arbeidssøkere falt for alle aldersgrupper i september, justert for normale sesongvariasjoner. Men - nedgangen var størst for personer som er 60 år eller eldre.

Dessuten var andelen helt arbeidsledige lavest blant personer i aldersgruppen 50-59 år ved utgangen av september. Andelen helt ledige i denne aldersgruppen ligger når på 1 prosent, mot 2,3 prosent for de i andre enden av skalaen, nemlig 20-24-åringene.

Arbeidsledigheten er høyest for personer med kun grunnskole eller uten registrert utdanning, ifølge Nav.

Fortsatt muligheter for jobb

Nav skriver videre at det i løpet av september ble registrert 39 700 nye ledige stillinger på arbeidsplassen.no, og flest nye utlysninger innen helse, pleie og omsorg (8700), butikk- og salgsarbeid (4100), samt serviceyrker og annet arbeid (3600).

– Det er fremdeles gode jobbmuligheter. Jeg vil oppfordre arbeidsgivere som sliter med å få tak i arbeidskraft til å tenke nytt om rekruttering, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Det har nemlig skjedd en gradvis nedkjøling i arbeidsmarkedet:

- Arbeidsledigheten holder seg på et lavt nivå i september. Vi ser nå noen tegn på at arbeidsmarkedet begynner å kjøle seg ned. De siste månedene har det blitt færre ledige stillinger, samtidig som det har blitt noe flere nye arbeidssøkere, sier Holte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.