Enova-støtte til solceller på hytta

Få 28.750 kroner til solcelle-anlegg på hytta

«Nytt» støttetiltak og norske forhold med kulde og snø, kan gjøre solenergi til soleklart valg på hytta.

ENKELT: Oppskriften fra Enova er enkel, og fyller du kriteriene, får du støtte. Men det er viktig å sette seg inn i kriteriene før du kjøper anlegget. Foto: NTB Scanpix
ENKELT: Oppskriften fra Enova er enkel, og fyller du kriteriene, får du støtte. Men det er viktig å sette seg inn i kriteriene før du kjøper anlegget. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Tidligere i sommer ble det kjent at Enova gir støtte til kjøp og installering av solcelleanlegg, også på hytta (se kriterier og hvor mye du kan få lenger ned i saken).

Med lang levetid og lite vedlikehold på anlegget, kan valg av solenergi bli økonomisk gunstig.

I Norge har i tillegg lave temperaturer en positiv effekt. At du bor langt nord har heller ikke mye å si:

- De norske forholdene med lav temperatur gir en større virkning. I påsken kan man for eksempel forvente rekordproduksjon, med sterk sol kombinert med lav temperatur. Forskning viser at det også går bra å bruke solcellepanel i nord, sier Eivind Johannes Øvrelid, forskningsleder på solceller i Sintef, til Vi.no.

Her får du rådene på hva du bør tenke på og hvordan du sparer mest.

Velg riktig størrelse

Hvor stort anlegg trenger du? Det er spørsmål mange stiller seg.

For å ta det enkle først: Solcellepanel er et panel bestående av mange solceller, mens flere solcellepaneler koblet sammen er et solcelleanlegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.