Uføretrygd fra Nav

Etter tre år måtte Nav snu: Ufør vant gjennom

- Det ikke er realistisk at denne pasienten kan fungere i arbeid, skrev fastlegen. Nav sa nei da kvinnen søkte om uføretrygd - og hun måtte ta saken til Trygderetten for å få medhold.

ENDELIG UFØRETRYGD: Tre års kamp var over i januar 2022, da kvinnen vant fram med sitt krav om uføretrygd i Trygderetten. Foto: NTB/Nav
ENDELIG UFØRETRYGD: Tre års kamp var over i januar 2022, da kvinnen vant fram med sitt krav om uføretrygd i Trygderetten. Foto: NTB/Nav Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Kvinnen var 59 år da hun i 2019 sendte Nav søknad om uføretrygd. Hun hadde flere helsemessige utfordringer, som leddsmerter, gikt og kols.

Nav avslo imidlertid både den første søknaden og en seinere anke - med påstand om at hun ikke oppfylte tiltak- og behandlingskravene.

Hun fikk altså ikke tilkjent uføretrygd.

Nav mente hun måtte prøve ut andre arbeidsoppgaver og mer fysioterapibehandling - og at hun burde slutte å røyke.

- Det stilles strenge krav for å kunne fylle vilkårene for hel eller gradert uføretrygd, sier Mona Kagnes, fungerende seksjonssjef i ytelsesavdelingen i Nav, til Vi.no i denne artikkelen hvor vi forteller alt om hvordan og hva som skal til for å få tilkjent uføretrygd fra Nav.

Men da kvinnen i den aktuelle saken vi omtaler her, tok saken til Trygderetten, fikk hun medhold:

Trygderetten bestemte i januar 2022 at kvinnen har rett på uføretrygd - som i tillegg skal tilbakebetales for nesten et år tilbake i tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.