Skattelister

Er én statlig leder verdt 25 minstepensjonister?

KOMMENTAR: Lønnsnivået hos statlige ledere ligger skyhøyt. Samtidig skal mange av landets minstepensjonister klare seg på en pensjon som ligger under fattigdomsgrensa.

STATLIGE LEDERLØNNINGER: Flere av lederne i statlige selskaper har lønninger i mangemillioners-klassen, deriblant konsernsjef i Statkraft, Christian Rynning-Tønnesen. Foto: NTB
STATLIGE LEDERLØNNINGER: Flere av lederne i statlige selskaper har lønninger i mangemillioners-klassen, deriblant konsernsjef i Statkraft, Christian Rynning-Tønnesen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Se nærmere på dette beløpet:

167 125 kroner.

Ta så en kikk på lista under, der vi har samlet skattetall for 12 av Norges statlige ledere.

Forskjellen er svimlende stor.

Har du minstepensjon skal du klare deg på mellom 167 125 og 316 825 kroner i året, før skatt: Snittet på de forskjellige satsene for minste pensjonsnivå er på 221 160 kroner i året.

Kan man leve av 200 000 kroner i 2021? Når man ser på beløpene som gjenspeiler lønnsnivået til statlige ledere i 2020 i lista over, er det verdt å stille seg spørsmålet:

Hvor mange minstepensjonister er verdt like mye som én statlig leder?

I september 2021 hadde 14,6 prosent av alle alderspensjonister minste pensjonsnivå, ifølge tall fra Nav. Og det er en stor overvekt av kvinner blant pensjonistene med de laveste pensjonene.

Kvinner som på grunn av valgene de tok på 60- og 70-tallet, i stor grad fordi det var slik samfunnet var lagt opp, blir «straffet» med en elendig pensjon:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.