Er det riktig at hans barn skal arve hytta som kona har brukt mye penger på?

De er enige om at hans familiehytte skal ende opp hos hans barn, men kona har bidratt økonomisk til utbedringer. Har hun ingen rettigheter?

HYTTEARV? Fordeling av hytte ved arveoppgjør kan være komplisert på flere måter. Foto: NTB Shutterstock
HYTTEARV? Fordeling av hytte ved arveoppgjør kan være komplisert på flere måter. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Med mine, dine og våre barn kommer det flere utfordringer når det gjelder fordeling av arv og flere spørsmål om særkullsbarns rettigheter, pliktdelsarv og uskiftet bo.

Vi.no har blant annet tidligere skrevet om uskiftet bo og at særkullsbarna må godkjenne at den gjenlevende ektefellen skal kunne sittet i uskiftet bo. Men hva når en av ektefellene eier en hytte og har særkullsbarn fra tidligere forhold?

Dette lurer en leser av Vi over 60 på:

«Både min mann og jeg har vært gift tidligere, og vi har begge barn fra første ekteskap. Men vi har vært gift med hverandre i snart 30 år. Da vi traff hverandre, hadde mannen min en hytte. Den hadde han arvet fra sine foreldre. De hadde skrevet i sitt testament at arven etter dem var særeie. Verken min mann eller jeg har opprettet noe nytt testament, men vi er enige om at hytta til slutt skal ende opp hos hans barn. Opprinnelig er det jo hans familieeiendom. Mine barn liker seg også godt på hytta, men vi har alltid sett for oss at dette er hans eiendom. Min mann og jeg har brukt masse tid, krefter og penger på hytta opp gjennom årene. Den er pusset opp og bygget ut – for våre penger. Har jeg ingen rettigheter til hytta hvis min mann dør før meg?»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.