Spør arbeidslivseksperten:

Endret arbeidstid gir to timer ekstra i pendling

Sjefen skylder på smittevern, men kan han bare endre arbeidstiden på denne måten?

Alle som pendler til jobb, vet hvor avgjørende avreisetidspunktet kan være og setter pris på fleksitid. Sånn har leseren hatt det i 15 år. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
Alle som pendler til jobb, vet hvor avgjørende avreisetidspunktet kan være og setter pris på fleksitid. Sånn har leseren hatt det i 15 år. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Spørsmål: Jeg jobber i et mellomstort firma i Oslo. I 15 år har jeg daglig pendlet fram og tilbake fra nabofylket, og min arbeidstid har vært fra klokken 07 til 14.30. Jeg er en morgenfugl og bruker en drøy time hver vei ved at jeg unngår rushtiden.

Arbeidsgiver har imidlertid nå bestemt at alle ansatte skal jobbe fra 10.00 til 17.30 som en midlertidig ordning på grunn av smittevernhensyn. Flere av mine kolleger er i risikogrupper og arbeidsgiver ønsker å unngå at vi tar kollektiv transport i rushtiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer