Nav utbetalinger

Endrer utbetalingene i april og mai

Uføretrygd, uførepensjon, alderspensjon og etterlattepensjon utbetales tidligere i april og mai.

NAV UTBETALINGER: I april og mai kommer utbetalingene fra Nav på andre datoer for både pensjoner og trygd. Se oversikt her. Foto: NTB/Nav
NAV UTBETALINGER: I april og mai kommer utbetalingene fra Nav på andre datoer for både pensjoner og trygd. Se oversikt her. Foto: NTB/Nav Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vanligvis utbetales pensjon og trygd fra Nav rundt den 20. i hver måned. Men snart kan du glede deg over at pengene kommer på konto ei uke tidligere:

Både i april og mai er utbetalingsdatoene for flere av Nav-ytelsene 13. april og 13. mai.

Når kommer pengene fra Nav?

Når pengene fra Nav kommer, er noe mange lurer på - og er blant det folk spør mest om i kontakt med Nav enten på telefon, chat eller mail.

Og nå som det nærmer seg påske og mange helligdager i mai, er det mange som spør om når utbetalingen kommer i april - og i mai.

Hvilke utbetalingsdatoer som gjelder vil avhenge av hvilke ytelser det er snakk om. På Nav.no finner du en liste med oversikt over de ulike ytelsene - og så kan du klikke deg videre til oversikt over utbetalinger for den enkelte ytelsen i 2022.

Men for å ta noen av Nav-ytelsene som mange lurer på:

  • Uføretrygd: Utbetales 13. april og 13. mai
  • Alderspensjon: Utbetales 13. april og 13. mai
  • Avtalefestet pensjon (AFP): Utbetales 13. april og 13. mai
  • Krigspensjon: Utbetales 13. april og 13. mai
  • Etterlattepensjon (gjenlevendepensjon): Utbetales 13. april og 13. mai

Merk deg at det er andre regler for utbetaling av arbeidsavklaringspenger (AAP). Dette utbetales cirka 2-3 virkedager etter at meldekort er registrert i henhold til meldefristen.

Når er pengene fra Nav tilgjengelig på konto?

Det er mange som lurer på når pengene utbetales - og mange spør også om når pengene er tilgjengelig på konto.

Når Nav snakker om utbetalingsdato så er dette faktisk den dagen Nav garanterer at pengene skal være på kontoen din.

I april skal du altså ha pengene på konto onsdag før skjærtorsdag.

I mai skal du ha pengene på konto fredag 13. mai - og så kommer 17. mai på tirsdagen etter.

Akkurat når på dagen pengene er på konto, vil imidlertid variere fordi det er banken din som overfører pengene til deg. Det avhenger også av overføringstidspunktene til bankene.

Ifølge Nav, kan utbetalingen derfor komme på kontoen din først på ettermiddagen eller kvelden. Men ettersom pengene overføres fra Nav til bankene noen dager før utbetalingsdatoen, kan det også skje at enkelte har utbetalingen på konto før utbetalingsdatoen.

DETTE FÅR DU I PENSJON: Skuespiller Geir Kvarme blir veldig overrasket når han i TV-programmet «I lomma på Silje» får vite hva han kan forvente å få i pensjon. Hans situasjon er ikke unik: Undersøkelser viser at to av tre i alderen 45 til 60 år ikke aner hva de kan forvente å få utbetalt i pensjon, når den tid kommer. Foto: Viaplay/TV3 Vis mer

Hva med utbetaling av tjenestepensjon?

Offentlig tjenestepensjon fra pensjonsselskaper som Statens pensjonskasse (SPK) og Kommunal landspensjonskasse (KLP) samordnes med alderspensjon fra Nav.

Men her skal du merke deg en ting om utbetalingen fra pensjonsselskapene:

Utbetaling fra SPK kommer samtidig med utbetaling fra Nav. Det vil si at du i april og mai vil få utbetalingen for alderspensjon, AFP og eventuelt krigspensjon 13. april og 13. mai.

Men utbetalingen fra KLP får du direkte fra pensjonsselskapet - og der er det andre utbetalingsdatoer:

Alle pensjonsordninger og ytelser fra KLP kommer den 20. i april - og den 13. i mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.