Nav

Enda flere på AAP: Disse øker mest

Økningen i antall på arbeidsavklaringspenger fortsetter på tross av en forventet nedgang.

AAP FRA NAV: Ordningen med forlenget AAP var over 31. oktober - og Nav forventer at antallet på AAP vil reduseres mot slutten av året. Men effekten har ennå ikke slått inn - og nivået nå er høyere enn på mange år. Foto: Morten Holm / NTB
AAP FRA NAV: Ordningen med forlenget AAP var over 31. oktober - og Nav forventer at antallet på AAP vil reduseres mot slutten av året. Men effekten har ennå ikke slått inn - og nivået nå er høyere enn på mange år. Foto: Morten Holm / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I kvartalsrapporten fra utgangen av september meldte Nav at det var 137 400 personer som mottok arbeidsavklaringspenger (AAP) – som var det høyeste antallet på veldig mange år. Arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte uttalte at vi må tilbake til starten av 2018 for å finne et like høyt nivå.

Samtidig sa han at de ventet en nedgang:

– Vi forventer at antallet kan reduseres mot slutten av året i tråd med at forlengelsene fra koronapandemien løper ut 31. oktober og folk blir avklart til arbeid eller uføretrygd. Økningen skyldes at det fortsatt er relativt få som slutter på ytelsen samtidig som vi ser at antall som starter på AAP har økt den siste tiden, sa Holte i en pressemelding i september.

Men nå viser de ferske Nav-tallene for oktober at antallet AAP-mottakere ikke har gått ned ennå. I stedet har det økt:

  • Per oktober 2022 er det 138 373 mottakere av AAP – som er en økning på 950 personer sammenliknet med september.
  • Til sammenlikning økte antallet med 1500 personer i løpet av 3. kvartal.

Ulf Andersen, statistikksjef i Nav, sier til Vi.no at det kan drøye til desember før den forventede reduksjonen i AAP-mottakere vises:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.