Arv

- En skatt på arv er det mest rettferdige

Både fagforeningene og SV ønsker å få tilbake en avgift på arv. - En skatt på arv er en av de mest rettferdige og effektive skattene vi kan ha, sier fungerende finanspolitisk talsperson i SV, Cato Brunvand Ellingsen.

ARVEAVGIFT: Fagforeningene og SV vil ha tilbake arveavgiften - men SV foreslår at den innføres i ny versjon. Foto: NTB
ARVEAVGIFT: Fagforeningene og SV vil ha tilbake arveavgiften - men SV foreslår at den innføres i ny versjon. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Etter at statsbudsjettet ble lagt fram i oktober, etterfulgt av budsjettforliket mellom SV og regjeringspartiene i slutten av november, er det foreløpig ingen arveavgift i sikte. Det til tross for at SV har vært forkjempere for dette lenge.

SVs fungerende finanspolitiske talsperson, Cato Brunvand Ellingsen, sier til Vi.no at en skatt på arv vil være ett av de viktigste grepene som kan tas for å forhindre at samfunnets rikdom og makt samles i noen få familier.

- En skatt på arv er en av de mest rettferdige og effektive skattene vi kan ha, siden den målrettet motvirker ulikhet og samtidig har lite vridende effekt for arbeid og investering, sier han.

Fagforeningene ønsker arveavgift

Både LO og Fagforbundet har tatt til orde for å gjeninnføre arveavgiften. I midten av oktober skrev frifagbevegelse.no at det er flertall i LO for å gjeninnføre arveavgiften.

Det samme gjelder Fagforbundet. Leder Mette Nord forklarer overfor Vi.no hvorfor de ønsker arveavgiften tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.