Spar penger på strøm

Eksperttips: Kutt strømforbruket og spar flere tusen

Ikke la deg lure av lokketilbud. Kutt strømbruken og spar penger med disse tipsene.

MYE Å SPARE: Med noen enkle justeringer, kan du kutte strømforbruket og dermed spare mye penger gjennom året. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
MYE Å SPARE: Med noen enkle justeringer, kan du kutte strømforbruket og dermed spare mye penger gjennom året. Illustrasjonsfoto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå blir det kaldere ute, noe som naturlig nok vil påvirke strømforbruket hjemme. Det behøver derimot ikke bety skyhøye strømregninger fremover. Med enkle grep kan du spare noen tusen i året.

Bytt strømleverandør

Har du vært trofast mot den samme strømleverandøren i mange år, er det smart å sondere markedet etter et annet alternativ, mener Five.

– Det kan være mye penger å spare på å flytte til en annen strømleverandør enn den du bruker i dag. Det er forskjeller mellom de dyreste og billigste strømleverandørene, sier Five.

Forskjellene kan være store fordi enkelte leverandører får tak i nye kunder gjennom løfter om laveste pris.

Five advarer samtidig mot å la deg lure.

– Kunder ringes ofte opp igjen og overtales til en annen avtale som er mye dyrere. Vær oppmerksom på dette!

Det er enkelt å skifte strømleverandør. Five forklarer:

  • På strompris.no finner du en liste over strømleverandørene som har de laveste strømprisene til enhver tid.

  • Ta kontakt med den strømleverandøren du ønsker å flytte til, så hjelper de deg med flyttingen.
  • Strømprisen (kraftprisen) vil variere fra selskap til selskap. Nettleien du betaler vil være den samme og det er ofte en vesentlig del av strømregningen. I tillegg er offentlige avgifter store.
  • Den billigste strømmen vil normalt være såkalt spotpris. Det er markedsprisen på strøm til enhver tid. Denne kan svinge mye, men vil i det lange løp være den billigste.
  • Dersom du ønsker å vite nøyaktig hva strømprisen vil være for deg i tiden som kommer og samtidig sikre deg mot en økning, kan du vurdere å binde strømprisen. Det kan lønne seg dersom strømprisen går kraftig opp om kort tid, men det er svært vanskelig å vite hvordan strømprisen vil variere fremover. Den kan også falle – og da sitter du med en for høy pris.

Isolering av bolig

Jo eldre boligen din er, jo mer kan du spare på å gjøre energiriktige tiltak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.