Svindel

- Du risikerer å bli rundstjålet

Det nærmer seg høysesong for en bestemt type svindel. Politiet ber særlig eldre om å være på vakt.

VÆR VÅKEN: Gjerningspersonene er svært pågående og vil forsøke å komme seg inn i hjemmet ditt, opplyser politiet. Foto: NTB
VÆR VÅKEN: Gjerningspersonene er svært pågående og vil forsøke å komme seg inn i hjemmet ditt, opplyser politiet. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Man skal ikke sette alle i bås, men det er lurt å være på vakt hvis noen ringer på hjemme hos deg og tilbyr deg å kjøpe persiske tepper. Dessverre er det ikke alle der ute som har gode hensikter, sier politioverbetjent og mangfoldskoordinator Vidar Aasvangen i Øst politidistrikt.

Svindelen går ut på at du tilbys noe som selges inn som «tepper av høy kvalitet for en lav pris», men teppet du ender med å kjøpe er i realiteten av dårlig kvalitet. Gjerningsmennene er svært pågående, og det er som regel eldre mennesker som blir oppsøkt, forteller Aasvangen.

Svindelmetoden er ikke ny, det har blitt advart mot i flere år, i forskjellige varianter.

- Hvor høye summer kan det være snakk om at folk blir svindlet for?

- Det varierer, men ofte dreier det seg om mye penger. Vi snakker ikke om tepper til 500 kroner. En ting er likevel teppeprisen, det egentlige målet til gjerningspersonene er å komme seg inn i hjemmet ditt. Da risikerer du å bli rundstjålet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.