FORSKUDD PÅ ARV: Sørg for at overføring gjøres på en korrekt måte slik at man unngår en fremtidig tvist med arvinger. Foto: Scanpix.
FORSKUDD PÅ ARV: Sørg for at overføring gjøres på en korrekt måte slik at man unngår en fremtidig tvist med arvinger. Foto: Scanpix. Vis mer

Forskudd på arv

Du kan gi bort hva du vil før du dør

Unngå krangel og splid i familien - dette må du vite om forskudd på arv.

Publisert

Pårørende behøver ikke vente til giveren er død før en eventuell arv fordeles. I dag er det fullt mulig å utbetale forskudd på arv, noe mange syns er en fordel.

Det er imidlertid viktig at overføringen gjøres på en korrekt måte slik at man unngår en fremtidig tvist med eventuelle andre arvinger.

Vanlig arve-konflikt

Det understreker advokatene Mari Campbell Strømme og Elsa Charlotte Gil ved Bull & Co Advokatfirma AS.

For å få tilgang må du være abonnent av Vi Over 60

Er du allerede abonnent? Da kan du trykke på lenken du har fått på e-post eller SMS. Har du Vi Pluss-abonnement kan du bare logge inn øverst på siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.