Drømmer om feriehus på Kreta: - Pandemien har ikke skremt meg

Sverre Sandberg (70) måtte utsette letingen etter et feriehus på Kreta da pandemien rammet. Nå forventer økonomene en liten eksplosjon av nordmenn som vil kjøpe feriebolig i utlandet.

GIR IKKE OPP: Sverre Sandberg (70) har ikke tenkt å la pandemien sette en stopper for planene om å kjøpe feriebolig på Kreta. Foto: Privat
GIR IKKE OPP: Sverre Sandberg (70) har ikke tenkt å la pandemien sette en stopper for planene om å kjøpe feriebolig på Kreta. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Drømmen er et lettstelt hus med en liten hage, som ligger litt utenfor byen. Jeg vil gjerne ha det stille og litt mørkt, slik at jeg kan jobbe derfra i lengre perioder om våren og høsten, sier Sverre Sandberg.

70-åringen er fortsatt yrkesaktiv, og er ganske typisk for nordmenn som planlegger å kjøpe feriebolig i utlandet: Godt voksen, med voksne barn, som vil ha et hus der det er plass til å ha besøk av storfamilie og venner.

Etter et pandemiår der kjøpelystne nordmenn har sittet på gjerdet, er det mange som nå vil gjøre alvor av drømmen om et feriehus i varmen. Men å kjøpe bolig i utlandet er noe helt annet enn å kjøpe bolig i Norge, og det er mange feller å gå i dersom du ikke vet hvordan kjøpsprosessen foregår. Visste du for eksempel at takst på eiendommen ofte må bekostes av kjøperen selv?

Les mer om hva du bør vite før feriedrømmen kan bli virkelighet i denne saken på Vi.no:

I mars 2020 hadde Sverre Sandberg planlagt å reise til Kreta for å se på eiendommer til salgs, og kanskje kjøpe dersom han fant drømmestedet. I stedet ble han sittende i Bergen mens hele Norge stengte ned. Reisen ble utsatt til sommeren, deretter til høsten, deretter på ubestemt tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.