Dette bør du vite om fremtidsfullmakt:

Dokumentet alle over 50 bør ha i orden: - Like viktig som et testament

Hanne Nerlands far hadde ordnet mye før han fikk Alzheimers, men dokumentet som manglet hadde gjort det lettere for barna hans å ta avgjørelser på hans vegne.

VANSKELIGE AVGJØRELSER: Hanne Nerlands far fikk Alzheimers. Nerland og søsknene hadde ingen fremtidsfullmakt å følge da faren ble syk. Ifølge Nerland var det spesielt vanskelig å vite når faren skulle flytte på sykehjem. Foto: Privat
VANSKELIGE AVGJØRELSER: Hanne Nerlands far fikk Alzheimers. Nerland og søsknene hadde ingen fremtidsfullmakt å følge da faren ble syk. Ifølge Nerland var det spesielt vanskelig å vite når faren skulle flytte på sykehjem. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Sykdom kan bidra til at du en gang i framtida trenger hjelp til å få dine interesser ivaretatt. Ved å opprette en framtidsfullmakt sørger du for at noen du stoler på ivaretar dine interesser.

– Det er nesten et like viktig dokument som et testamente. En framtidsfullmakt er det dokumentet som gjelder så lenge du lever dersom du skulle komme i en situasjon hvor du ikke lenger er i stand til å ivareta dine økonomiske og personlige interesser på grunn av sykdom, demens eller annen alvorlig lidelse. Det er noe alle burde gjøre, sier Audhild Freberg Iversen, advokat i Senior Norge til Vi.no. Freberg Iversen holder også kurs om framtidsfullmakt ved Folkeuniversitetet, Pensjonistuniversitetet.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer