DNB og legitimering

DNB-legitimering: Risikerer dagbøter

Banken mangler fremdeles legitimering fra kunder og har frist på seg til august. Deretter kan det vente dagbøter.

RISIKERER DAGBØTER: DNB mangler fremdeles legitimasjon fra kunder og jobber for å rekke fristen som Finanstilsynet har satt i august. Deretter kan banken risikere dagbøter. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
RISIKERER DAGBØTER: DNB mangler fremdeles legitimasjon fra kunder og jobber for å rekke fristen som Finanstilsynet har satt i august. Deretter kan banken risikere dagbøter. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

DNB må skaffe legitimasjon for rundt en million kunder innen august og risikerer dagbøter dersom de ikke kommer i mål, ifølge Dagens Næringsliv. Størrelsen på eventuelle dagbøter vites ikke. Men det er altså banken som eventuelt må betale dagbøter, ikke kundene.

For kundenes del, og da de som ikke ennå har fått legitimert seg, er risikoen at kontoen kan bli sperret. Det er lenge siden DNB uttale at det haster med å legitimere seg - og tidlig i juni startet DNB å sperre kundekontoer der fristen for legitimering ikke var overholdt.

Dersom du skulle oppleve at kontoen din blir sperret, skal du ifølge DNB enkelt kunne åpne den igjen - men da etter at du har legitimert deg på en av de godkjente måtene.

- Jobber for å rekke fristen

Men hva skjer nå, som DNB trues med dagbøter av Finanstilsynet? Er kundene bekymret for dagbøter og kan tro dette rammer dem?

- Vi forholder oss til den fristen Finanstilsynet har satt, og jobber alt vi kan for å rekke denne. Vi opplever at kundene er mest opptatt av å legitimere seg for å unngå at kontoen deres blir sperret, sier Vibeke Hansen Lewin, kommunikasjonsdirektør i DNB, til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.