Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
DNB må skaffe legitimasjon for rundt en million kunder innen august og risikerer dagbøter dersom de ikke kommer i mål, ifølge Dagens Næringsliv. Størrelsen på eventuelle dagbøter vites ikke. Men det er altså banken som eventuelt må betale dagbøter, ikke kundene.
For kundenes del, og da de som ikke ennå har fått legitimert seg, er risikoen at kontoen kan bli sperret. Det er lenge siden DNB uttale at det haster med å legitimere seg - og tidlig i juni startet DNB å sperre kundekontoer der fristen for legitimering ikke var overholdt.
Dersom du skulle oppleve at kontoen din blir sperret, skal du ifølge DNB enkelt kunne åpne den igjen - men da etter at du har legitimert deg på en av de godkjente måtene.

- Vi har forståelse for at det er frustrerende

Hva skjer med lånet ditt om du blir ufør, må på AAP - eller privatøkonomien plutselig endrer seg?
Vi Pluss- Jobber for å rekke fristen
Men hva skjer nå, som DNB trues med dagbøter av Finanstilsynet? Er kundene bekymret for dagbøter og kan tro dette rammer dem?
- Vi forholder oss til den fristen Finanstilsynet har satt, og jobber alt vi kan for å rekke denne. Vi opplever at kundene er mest opptatt av å legitimere seg for å unngå at kontoen deres blir sperret, sier Vibeke Hansen Lewin, kommunikasjonsdirektør i DNB, til Vi.no.
Lewin sier de er avhengige av at kundene setter av tid til å gi banken den legitimasjonen som myndighetene krever.
- Derfor oppfordrer vi alle kundene som er igjen til å foreta relegitimeringen eller ta kontakt med oss snarest, sier hun, og uttaler at det finnes en rekke muligheter for å legitimere seg.
- For de fleste vil det raskeste være å legitimere seg med BankID-appen som bare tar noen minutter.

Banklån på uføretrygd eller AAP? - Uføre er høyt prioritert
Vi Pluss
Kan sperre kontoen din: Fristen er ti dager
Disse må skynde seg
Som vi tidligere har omtalt, har banken i lengre tid uttalt at konsekvensen av manglende legitimering er at kontoen kan sperres og at kundeforholdet eventuelt avsluttes.
Vil banken nå gjøre ytterligere tiltak mot kunder som ikke har legitimert seg?
- Vi jobber alt vi kan for å nå fristen som Finanstilsynet har satt. Arbeidet med å innhente og lagre legitimasjon tar tid, men kundene våre har samarbeidet godt. Vi har legitimert en veldig stor andel av de som skal legitimeres, og jobber alt vi kan for å fullføre dette arbeidet innen fristen som Finanstilsynet har satt, sier Lewin.
Hun poengterer at for noen av kundene som gjenstår, skyldes forsinkelsen at det er vanskelig å få tak i nytt pass.
DNB har tidligere sagt til Vi.no at det er viktig at kunder tar kontakt dersom de har utfordringer med å få nytt, gyldig pass.
- Problemene med pass er en utfordring for noen, og gjør at de ikke kan legitimere seg via app. Da må de benytte seg av andre alternativer for legitimering, uttaler Vidar Korsberg Dalsbø, kommunikasjonsrådgiver i DNB, i denne artikkelen.
DNB skriver på nettsiden sin at dersom du ikke har fått passtime før etter fristen er du nødt til å opplyse om når du har fått passtime slik at vi kan følge opp og du får muligheten til å relegitimere deg.

Kommunen kan ta av pensjonssparingen din
Vi Pluss
- De eldre har mest å spare på å reforhandle lånerenta

Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.