Avgangsalder for ansatte

Disse holder ut lengst i jobben sin

Og her er gruppen som slutter først.

JOBBER LENGST: Én gruppe yrkesaktive jobber lenger enn resten. Foto: Scanpix.
JOBBER LENGST: Én gruppe yrkesaktive jobber lenger enn resten. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

26.september 2017 lanserte Kommunesektorens Organisasjon (KS) årets arbeidsgivermonitor på Arbeidslivskonferansen.

Ett av resultatene i monitoren er at avgangsalderen for ansatte over 55 år i kommunesektoren øker. Vi jobber altså stadig lenger før vi pensjonerer oss. Der gjennomsnittlig avgangsalder for ansatte over 55 år var 62,8 år i 2010, har den økt til 63,9 år i 2016.

Disse jobber lengst

Over denne perioden har avgangsalderen økt for begge kjønn, men det er menn som jobber lengst, frem til 64,3 år i gjennomsnitt, mens kvinner jobber frem til 63,8 år i gjennomsnitt.

I gruppen av ansatte som holder lengst ut i arbeidslivet, er det personellet i videregående skoler som går av med seieren, viser studien videre. Her er gjennomsnittsalder 64 år.

Åsmund Hermansen, førsteamanuensis ved Fakultet for samfunnsvitenskap på Høgskolen i Oslo og Akershus, tror hovedforklaringen for hvor lenge man velger å jobbe, er arbeidsbelastning og dermed helse. Men også utdanning er en viktig faktor.

- De som jobber i videregående skole har høyere utdanning, og forskningen viser at helseatferd varierer med utdanning, forteller Hermansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.