Statsbudsjett 2023

Dette sier budsjettforliket om helse og sosiale ytelser

- Det gis forsvinnende lite til de som har minst.

HVA BETYR BUDSJETTFORLIKET? Arbeiderpartiet, Sp og SV er enige om et budsjettforlik - som omfatter blant annet bevillinger til uføre, minstepensjonister og AAP-mottakere. Men AAP-aksjonens Elisabeth Thoresen mener det monner for lite. Foto: Gorm Kallestad / NTB
HVA BETYR BUDSJETTFORLIKET? Arbeiderpartiet, Sp og SV er enige om et budsjettforlik - som omfatter blant annet bevillinger til uføre, minstepensjonister og AAP-mottakere. Men AAP-aksjonens Elisabeth Thoresen mener det monner for lite. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Vi i AAP-aksjonen er skuffet over statsbudsjettet. Det gis forsvinnende lite til de som har minst, kommenterer leder for AAP-aksjonen, Elisabeth Thoresen, i en artikkel i Dagsavisen og på AAP-aksjonens gruppe på Facebook.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk venstreparti er i havn med budsjettforliket for statsbudsjettet 2023. Blant tingene de har blitt enige om, som er rettet mot de som har minst, er at:

  • uføre på minstesats får engangsutbetaling 3.000 kroner
  • minstepensjonene øker med 4.000 kroner
  • økning i barnetillegget for personer på arbeidsavklaringspenger (AAP)
  • økt bostøtte ved høye strømpriser

– I enigheten om statsbudsjett for 2023 leverer vi på det som ligger Arbeiderpartiets hjerte nærmest: Sosial rettferdighet. Derfor øker vi bostøtten og barnetrygden, styrker matsentralene, gir et løft til minstepensjonistene og øker barnetillegget til mennesker på arbeidsavklaringspenger og dagpenger. Regjeringens budsjettforslag var det mest omfordelende på mange tiår, sier finanspolitisk talsperson i Ap, Eigil Knutsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.