Ny regjering

Dette kan regjeringsskifte bety for seniorene

Forskerduo har store forventninger til en ny rødgrønn regjering. Her er hva de forventer seg.

HVA BETYR DET FOR ELDRE OG SENIORER? Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre er valg-vinner - men hva kan vi forvente av politikken som kan ramme eldre og seniorer, i en ny regjering med Senterpartiet og eventuelt SV? Foto: Arbeiderpartiet
HVA BETYR DET FOR ELDRE OG SENIORER? Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre er valg-vinner - men hva kan vi forvente av politikken som kan ramme eldre og seniorer, i en ny regjering med Senterpartiet og eventuelt SV? Foto: Arbeiderpartiet Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Vi har store forventninger til en ny rødgrønn regjering med Ap, Sp og eventuelt SV. Disse partiene har lovet en ny helsepolitikk så nå håper vi det blir et skifte av kurs og at felles offentlig helsetjeneste vil styrkes og det vil bli mindre konkurranseutsetting av viktige tjenester, uttaler førsteamanuensis Therese Brovold og professor Kristin Taraldsen, begge ved fakultet for helsevitenskap, OsloMet.

Taraldsen er gruppeleder for forskningsgruppen Aldring, velferd og helse (AVH) - hvor de undersøker utfordringer og konsekvenser for helse og livskvalitet for eldre som bor i eget hjem, i omsorgsbolig eller på sykehjem, og for eldre brukere av seniorsentre og helsetjenester.

- Fokus på å styrke tjenestene

Brovold og Taraldsen påpeker at politikere fra aktuelle partier under valgkampen ønsket å bedre både organiseringen av tjenestene og samkjøringen mellom tjenestenivå - samt at det har vært fokus på at forebyggende tjenester skal styrkes og komme inn på alle nivå i helsetjenesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.