DNB og legitimering

Dette kan du gjøre om kontoen blir sperret

DNB har som følge av manglende legitimering begynt å sperre kontoer til enkelte kunder. Se hva du kan gjøre dersom dette skulle skje deg.

LEGITIMERING: Dersom du ikke får legitimert deg innen fristen kan DNB sperre kontoen din, noe de nå har begynt å gjøre. Men du kan få gjenopprettet kundeforholdet. Foto: NTB
LEGITIMERING: Dersom du ikke får legitimert deg innen fristen kan DNB sperre kontoen din, noe de nå har begynt å gjøre. Men du kan få gjenopprettet kundeforholdet. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

For ei drøy uke siden skrev Vi.no at DNB fremdeles mangler legitimasjon fra kunder og at de hadde satt en 10-dagersfrist - og at banken kunne komme til å sperre kontoer.

Tirsdag denne uka kunne NTB melde om at DNB nå har begynt å sperre kontoene til kunder som ikke har kunnet legitimere seg innen fristen de har fått. Ifølge banken selv er dette noe de bare gjør om de ikke får kontakt med kunden etter flere forsøk over lengre tid.

Vi.no har spurt DNB om hva man kan gjøre dersom man skulle være en av de dette gjelder.

Sperret konto? Ta kontakt for legitimering

Kommunikasjonsdirektør i DNB, Vibeke Hansen Lewin, sier til Vi.no at myndighetene stiller krav om at de må ha lagret gyldig informasjon på kundene sine. I de tilfellene hvor de ikke har dette tar de nå kontakt med de kundene det gjelder.

- Å stenge en konto er siste utvei, og noe vi bare gjør om vi ikke får kontakt med kunden etter flere gjentatte forsøk, sier Hansen Lewin.

- Hvis kontoen hos DNB sperres, hva kan man gjøre for å gjenopprette kundeforholdet sitt?

- Kunden kan når som helst ta kontakt og legitimere seg med gyldig oppdatert informasjon, så åpner vi kontoen igjen, påpeker hun.

Passkø-problemer?

Tidspunktet for legitimering hos DNB for en rekke kunder har sammenfalt med store vansker med å skaffe pass eller ID-kort hos politiet, og mange må vente månedsvis først på passtime - og deretter på å få passet tilsendt.

- Dersom man ikke har gyldig legitimasjon og venter på passtime og derfor har fått sperret kontoen sin, hva gjør man da?

- I tillegg til pass er det også mulig å legitimere seg med nasjonalt ID-kort og førerkort. Vi har forståelse for at den lange passkøen kan skape problemer for enkelte. Vi oppfordrer dem som er berørt av dette til å ta kontakt med oss, så kan vi finne en løsning sammen, sier Hansen Lewin.

Dersom man har bankkort med bilde fra en annen bank, teller dette som legitimasjon, i tillegg til norsk førerkort utstedt etter 1. januar 1998.

Mulige unntak

Hansen Lewin presiserer at det er et svært begrenset antall kunder DNB ikke har fått kontakt med, hvor det har vært aktuelt å sperre kontoen.

Overfor NTB uttaler DNB at de ikke ønsker å gå ut med konkrete tall på hvor mange det gjelder.

- Heldigvis har de fleste vi har kontaktet respondert raskt. Vi har forståelse for at enkelte synes det er frustrerende eller tidkrevende å legitimere seg, og vi gjør individuelle vurderinger om unntak for eldre kunder eller andre som av ulike årsaker synes dette er vanskelig å få til. Vi oppfordrer dem det gjelder til å ta kontakt med oss, så kan vi finne fram til gode løsninger sammen, sier hun.

- Ved sperring av konto, er det heller ikke mulig å få tatt ut penger fra kontoen over disk i banken?

- For å ta ut penger over disk, må du ha legitimert deg. Dersom du først er i et av bankkontorene vil vi anbefale deg å legitimere deg om du enda ikke har gjort det, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.