Nav, pensjon og inntekt

Dette har andre pensjonister i inntekt: Én gruppe utpeker seg

Menn som jobber ved siden av å ta ut alderspensjon, i alderen 62-67 år, er de som har den beste totalinntekten. Kvinner er generelt taperne, uansett alder og inntekt ved siden av.

MEST TIL MENN 62-66 ÅR: Inntektsvinnerne blant pensjonistene er menn i alderen 62-66 år som jobber ved siden av å ta ut alderspensjon fra folketrygden. Totalt, når alderspensjonen fra folketrygden og øvrige inntekter og pensjoner er summert, har denne gruppen en gjennomsnittlig inntekt på 885 400 kroner (2020-tall, SSB). Kvinner i samme alder som jobber ved siden av pensjonen, har en totalinntekt på 652 300 kroner - som altså er 233 100 kroner mindre. Foto: NTB
MEST TIL MENN 62-66 ÅR: Inntektsvinnerne blant pensjonistene er menn i alderen 62-66 år som jobber ved siden av å ta ut alderspensjon fra folketrygden. Totalt, når alderspensjonen fra folketrygden og øvrige inntekter og pensjoner er summert, har denne gruppen en gjennomsnittlig inntekt på 885 400 kroner (2020-tall, SSB). Kvinner i samme alder som jobber ved siden av pensjonen, har en totalinntekt på 652 300 kroner - som altså er 233 100 kroner mindre. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vet du hva du vil få i pensjon når du går av med alderspensjon? Nyere forskning avslører at veldig mange er usikre på om de vil komme til å ha «penger nok» når de går av med pensjon - og mange forventer feilaktig at det offentlige skal sørge for at de får nok i pensjon og ser ikke nødvendigheten i å søke informasjon.

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser hva norske pensjonister hadde å rutte med i 2020. Den avslører store forskjeller i inntekt både når det kommer til alder og kjønn. Og den viser at den yngste aldersgruppen menn som kombinerer pensjon med yrkesaktivitet, er lønnsvinnerne.

Nedenfor kan du se hva menn og kvinner har i inntekter fordelt på alder. Du kan også se hvor mye penger de får fra ulike hold, som fra folketrygden, tjenestepensjon, AFP, yrkesinntekt, renteinntekter og andre typer inntekter og overføringer.

30 prosent tar ut tidlig pensjon

Det er mye snakk om pensjonsalder og Stoltenberg-regjeringens pensjonsreform fra 2011 om dagen. Etter pensjonsutvalgets ferske rapport og forslag til endringer, tyder mye på at pensjonsalderen vil øke. Men inntil videre gjelder det fortsatt, som innført med pensjonsreformen i 2011, at man har mulighet til å starte uttak av alderspensjon fra folketrygden fra man fyller 62 år (dersom man oppfyller kravene om opptjening).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.