Revidert nasjonalbudsjett 2022

Dette er de enige om: AAP-reglene og sosialstøtte

- Vi fjerner karensåret ved arbeidsavklaringspengene slik at vi ikke kaster folk over på sosialhjelp før de er blitt fullt avklart.

REVIDERT NASJONALBUDSJETT: Kari Elisabeth Kaski (SV), Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp) holder pressekonferanse om revidert nasjonalbudsjett i Vandrehallen i Stortinget tirsdag morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
REVIDERT NASJONALBUDSJETT: Kari Elisabeth Kaski (SV), Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp) holder pressekonferanse om revidert nasjonalbudsjett i Vandrehallen i Stortinget tirsdag morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Vi fortsetter jobben med å styrke velferden og redusere forskjellene, uttaler Knutsen på pressekonferansen der regjeringspartiene presenterer det partiene er blitt enige om rundt revidert nasjonalbudsjett.

Eigil Knutsen (Ap) i finanskomiteen presenterte det de er blitt enige om, sammen med Senterpartiets Geir Pollestad og SVs Kari Elisabeth Kaski.

Når det kommer til arbeid og velferd er det tre ting partiene trekker fram, og det handler om arbeidsavklaringspenger, sosialhjelp og bostøtte.

AAP: Fjerner karensåret

- Vi fjerner karensåret ved arbeidsavklaringspengene slik at vi ikke kaster folk over på sosialhjelp før de er blitt fullt avklart, uttaler Knutsen.

Karensåret for AAP har fått mye oppmerksomhet og er noe også flere andre av de politiske partiene på Stortinget har hatt høyt oppe på agendaen.

Vi.no har tidligere skrevet om AAP-endringene som regjeringen har foreslått - som du kan lese mer om her.

Dette er partiene enige om:

  • Det er flertall for å fjerne karensåret for arbeidsavklaringspenger.

Økt sosialhjelp

- Spesielt viktig for Senterpartiet har vært å sikre at folk i Norge som er lavinnteksfamilier skal få bedre råd, uttaler Pollestad.

Økt sosialhjelp og bostøtte har vært viktige punkter også for SV:

– Vi er inne i en dyr tid, og alle skal ha råd til mat og kunne betale sine regninger. SV har sikret at de som har minst får mer ved å øke sosialhjelpen - og flere får bostøtte i flere måneder, uttaler Kaski.

Den midlertidige regelen for bostøtte er nå utvidet slik at den også vil gjelde hele året, og stanses altså ikke i sommermånedene som opprinnelig planlagt.

Hun legger til at de også lovfester billigere tannhelse for 21- og 22-åringer.

Dette er partiene enige om:

  • Sosialhjelp: For å hjelpe folk med dårlig råd prisjusteres sosialhjelpen opp med 3,4 % fra 1. juli, opp fra 1,3 %.
  • Bostøtte: Flere får bostøtte ved at det midlertidige regelverket videreføres i hele år.

- Vil unngå å bidra til økt press på renter

- Vi vet at mange merker de økte prisene på mat, drivstoff og strøm. For noen familier er vi i krevende økonomiske tider, sier Knutsen på pressekonferansen og kommenterer at det er noe de tar på største alvor.

Han legger til:

- Vår viktigste jobb da er å sørge før en ansvarlig pengebruk som ikke bidrar til å legge økt press på renter slik at boliglånene til folk ikke blir dyrere enn allerede varslet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.