Nav og minstepensjon

- Det går det ikke an å leve av!

Opposisjonen og økonomer sier den nylig vedtatte loven om regulering av pensjoner vil gi mange pensjonister mindre - og at det vil ramme de som allerede får minst, hardest. Dagens 50-åring vil få under 200 000 kroner å leve for, om han går av med minstepensjon ved 67.

MINSTEPENSJON FRA NAV? Den nye måten alderspensjonene skal reguleres på vil bety at minstepensjonistene taper. Arbeiderpartiet har varslet at minste pensjonsnivå vil bli behandlet etter at rapporten om pensjonsreformen foreligger i sommer. Enn så lenge er det de nye reglene som gjelder, og som skal tre i kraft fra og med i år. Foto: NTB/Nav (fotomontasje)
MINSTEPENSJON FRA NAV? Den nye måten alderspensjonene skal reguleres på vil bety at minstepensjonistene taper. Arbeiderpartiet har varslet at minste pensjonsnivå vil bli behandlet etter at rapporten om pensjonsreformen foreligger i sommer. Enn så lenge er det de nye reglene som gjelder, og som skal tre i kraft fra og med i år. Foto: NTB/Nav (fotomontasje) Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Regjeringen Støre la i vår fram et nytt lovforslag om ny regulering av alderspensjoner. Forslaget gikk på at løpende pensjoner, altså de som er under utbetaling, skal reguleres med gjennomsnittet av lønns- og prisvekst.

Regjeringen innstilte også på at den nye beregningsmodellen også skulle gjelde for regulering av minste pensjonsnivå (minstepensjon) og garantipensjon - og dette er nå vedtatt, med virkning fra 2022.

Dette er imidlertid dårlig nytt for minstepensjonistene, som Vi.no tidligere har skrevet:

- Over tid kan de nye reglene utgjøre et betydelig tap for minstepensjonistene, uttaler pensjonsekspert Marianne Christensen i Sparebank 1-gruppen.

- Det er liten tvil om at dette over tid vil gi en lavere regulering av minstepensjon enn dagens regler, uttaler Birger Myhr, siviløkonom i det uavhengige pensjonsrådgivningsselskapet Pensjonseksperten.

Nedenfor kan du se beregninger som viser akkurat hvor mye - eller egentlig akkurat hvor lite - minstepensjonistene vil få i framtida, dersom det ikke kommer korrigeringer til beregningene for minstepensjonistene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.