Arbeidsavklaringspenger (AAP):

«Det er masse sorg forbundet med å miste arbeidsevnen og ikke få til det man fikk til før»

Elisabeth Thoresen jobbet selv som rådgiver i Nav da hun ble ufør.

Elisabeth Thoresen har sittet ved begge sider av bordet i Nav: Hun jobbet som rådgiver da hun selv ble ufør. Nå leder hun AAP-aksjonen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Elisabeth Thoresen har sittet ved begge sider av bordet i Nav: Hun jobbet som rådgiver da hun selv ble ufør. Nå leder hun AAP-aksjonen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hun ble rammet av to sjokk på én gang: Først gikk hun selv i bakken og ble sendt med ambulanse til sykehus med mistanke om hjerneslag. Så døde en niese i Thailand.

– Plutselig ble mine plager uviktige. Det var bare å komme seg på beina og trå støttende til, forteller Elisabeth Thoresen.

- Men jeg ble bare mer og mer sliten, og jeg har aldri fått energien skikkelig tilbake. Å oppleve to store traumer så tett på hverandre var tøft, og jeg har aldri blitt frisk igjen. Jeg trenger mye hvile for å komme meg gjennom dagen, og jeg klarer ikke sosiale lag. De gjør meg syk dagen etter.

En tabubelagt sorg

Elisabeth jobbet som veileder for mottakere av arbeidsavklaringspenger (AAP) i Nav da dette skjedde. Plutselig måtte hun selv gå på Nav, som bruker. Helst ville hun jobbe så mye som mulig, men etter et år med delvis sykmelding fikk hun selv innvilget AAP.

– Jeg satt igjen med for lite med tanke på hva jeg la igjen av tid og krefter. Utenom jobben klarte jeg ikke annet enn å sove og hvile, beskriver hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.