Pensjon fra staten

Deltidsstilling ga krav om tilbakebetaling av pensjon

Mannen mottok full pensjon fra Statens pensjonskasse, samtidig som han hadde en mindre deltidsjobb. Se hvorfor han må betale tilbake deler av pensjonen han mottok samtidig med deltidsjobben.

DELTIDSJOBB OG PENSJON: En liten deltidsjobb ved legevakten ga pensjonskutt for mannen. Les mer om reglene for å jobbe deltid når du mottar pensjon fra SPK i artikkelen. Illustrasjonsfoto: NTB
DELTIDSJOBB OG PENSJON: En liten deltidsjobb ved legevakten ga pensjonskutt for mannen. Les mer om reglene for å jobbe deltid når du mottar pensjon fra SPK i artikkelen. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Tar du ut pensjon, gjelder det å vite hvilke regler som gjelder for å jobbe ved siden av. For om du tar ut alderspensjon fra folketrygden, kan du jobbe ved siden av uten at utbetalingen fra Nav blir redusert.

Ved tjenestepensjon fra Statens pensjonskasse (SPK) derimot, er det egne regler. Og det er de som trår inn i dette tilfellet, der mannen har hatt en liten deltidsjobb ved siden av pensjon fra SPK.

Dermed har han fått utbetalt for mye pensjon i perioden han har jobbet deltid - som må betales tilbake.

Deltidsjobb? Dette sier reglene

Ifølge pensjonskassa kan man når man fyller 67 gå av med delvis alderspensjon fra SPK - og jobbe deltid.

Går man derimot av med hel pensjon, og fortsetter å jobbe, blir pensjonen redusert dersom du fortsetter å jobbe i en stilling med rett til medlemskap i en offentlig pensjonsordning. Jobber du derimot i privat sektor uten å være medlem av offentlig tjenestepensjonsordning, kan du motta lønn i tillegg til pensjon uten at pensjonen blir redusert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.