Utbetalinger Nav

De viktige Nav-datoene i 2022

Alderspensjon, uføretrygd, AAP og andre stønader: Når kommer pengene fra Nav i 2022?

NAV UTBETALINGER 2022: Får du pensjon, trygd eller andre ytelser fra Nav? Her er de viktige utbetalingsdatoene å merke seg i 2022. Illustrasjon: NTB/Nav
NAV UTBETALINGER 2022: Får du pensjon, trygd eller andre ytelser fra Nav? Her er de viktige utbetalingsdatoene å merke seg i 2022. Illustrasjon: NTB/Nav Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Sykepenger, foreldrepenger, dagpenger, sosiale tjenester og pensjon er det Nav får flest spørsmål om. Og det folk ofte lurer på, er: Hva kan jeg ha rett til? Hva er status på min sak? Og hva og når får jeg utbetalt penger?

Nettopp det med utbetalingene er noe som veldig mange spør om også i ulike lukkede «Nav-grupper» på Facebook, som gjerne handler om rettigheter og ytelser og spørsmål folk har rundt det.

Nedenfor kan du se utbetalingsdatoene for de mest vanlige ytelsene fra Nav i 2022.

Pensjon, AAP og uføretrygd til 1,5 millioner nordmenn

Det er mange som mottar en eller annen ytelse fra Nav, for eksempel:

  • Drøye 1 million nordmenn får alderspensjon fra folketrygden (Nav).
  • Man regner med at rundt 370 000 nordmenn vil få utbetalt uføretrygd i 2022.
  • 125 240 antas å motta arbeidsavklaringspenger (AAP) i 2022.
  • Det antas at det vil være 55 000 dagpengemottakere i 2022.

Når kommer Nav-pengene?

Hvilken dato utbetalingene fra Nav kommer, kan variere fra måned til måned. Det er også ulikt om det er faste datoer for alle som mottar ytelsen - eller om det varierer med for eksempel meldeplikt.

Utbetalingsdatoen er den dagen Nav garanterer at pengene skal være på kontoen din.

Nav understreker imidlertid at det vil variere når på døgnet pengene er på kontoen din, fordi det er banken din som overfører pengene til deg. Utbetalingen kan derfor komme på kontoen din først på ettermiddagen eller kvelden - eller på formiddagen.

Ditt Nav: Her får du beskjed om utbetalingene dine

I tjenesten utbetalingsoversikt på Ditt Nav på Nav.no, kan du følge med på dine utbetalinger. Med unntak av utbetalingsmeldinger for sykepenger, som sendes i posten eller til digital postkasse, må du selv logge på Ditt Nav for å se utbetalingsinformasjonen din for øvrige Nav-ytelser.

Er du pensjonist eller uføretrygdet og har reservert deg mot digital kommunikasjon på norge.no, kan du imidlertid få den månedlige utbetalingsmeldingen tilsendt i posten.

Alderspensjon og AFP

Dette er hva som gjelder for alderspensjon, Avtalefestet pensjon (AFP) i offentlig og privat sektor - og krigspensjon. Utbetaling fra Statens pensjonskasse (SPK) kommer samtidig med utbetaling fra Nav.

Datoer: 20. januar, 18. februar, 18. mars, 13. april, 13. mai, 20. juni, 20. juli, 19. august, 20. september, 20. oktober, 18. november, 12. desember.

Feriepenger og skattetrekk: Det er ikke feriepenger på disse pensjonsytelsene. For pensjonsutbetalinger er det ordinært skattetrekk i juni. I desember blir det ikke trukket skatt, med unntak av de som betaler kildeskatt eller svalbardskatt.

Gjenlevendepensjon (etterlattepensjon)

Datoer: 20. januar, 18. februar, 18. mars, 13. april, 13. mai, 20. juni, 20. juli, 19. august, 20. september, 20. oktober, 18. november, 12. desember.

Nav bemerker at ettersom det er banken din som overfører utbetalingen, vil det variere når på dagen pengene er på kontoen din.

Feriepenger og skattetrekk: Det er ikke feriepenger på gjenlevendepensjon. Det er ordinært skattetrekk i juni. I desember blir det ikke trukket skatt.

Uføretrygd

Uføretrygden utbetales samme datoer som for blant annet alderspensjon. Også her kan det variere når på døgnet pengene er på kontoen din.

Datoer: 20. januar, 18. februar, 18. mars, 13. april, 13. mai, 20. juni, 20. juli, 19. august, 20. september, 20. oktober, 18. november, 12. desember.

Feriepenger og skattetrekk: Det er ikke feriepenger på uføretrygd. Uføretrygden er trekkfri i juni, og det er halvt skattetrekk i desember. Hvis du betaler svalbardskatt eller kildeskatt, er det ordinært skattetrekk i juni og desember.

Arbeidsavklaringspenger (AAP)

Her er det ikke faste datoer som for de øvrige ytelsene vi har nevnt. AAP-utbetalingen kommer cirka 2-3 virkedager etter at meldekort er registrert i henhold til meldefristen. Også her kan det variere når på døgnet pengene er på konto, på grunn av at det er banken din som overfører pengene. praksis i bankene.

Feriepenger og skattetrekk: Det er ikke feriepenger på arbeidsavklaringspenger. Hvilke perioder som er trekkfrie i forhold til skattetrekk, avhenger av meldesyklusen din. Ifølge Nav.no er de to første periodene i juni trekkfrie, som er uke 21-22 og 23-24 eller uke 22-23 og 24-25. I desember er den første utbetalingen trekkfri, som er enten uke 47-48, eller uke 48-49.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.