Hvor mye får jeg i pensjon?

De fem spørsmålene vi oftest stiller om pensjon

Forvirret? To pensjonseksperter svarer på det vi lurer mest på.

KOMPLISERT: Å forstå seg på pensjon, og hvilken pensjonsordning du har, hva den innebærer, hvor mye du får utbetalt, og når du får den utbetalt, er vanskelig for svært mange av oss. I artikkelen under svarer to pensjonseksperter på det vi lurer mest på. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
KOMPLISERT: Å forstå seg på pensjon, og hvilken pensjonsordning du har, hva den innebærer, hvor mye du får utbetalt, og når du får den utbetalt, er vanskelig for svært mange av oss. I artikkelen under svarer to pensjonseksperter på det vi lurer mest på. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): - Mange opplever pensjon som komplisert og krevende å sette seg inn i. Man tenker gjerne at dette er noe man ikke trenger å forholde seg til før langt der fremme, sier Ann Kristin Thue Tveit, autorisert finansiell rådgiver i Fana Sparebank.

I banken ser de en tendens til at flere kunder enn tidligere er interessert i pensjon:

- Få vet hva de vil få i pensjon, og mange får seg en overraskelse når de får en gjennomgang med en rådgiver, forteller Thue Tveit.

Alexandra Plahte, leder pensjon hos Gabler Pensjon og Rådgivning, opplever i likhet med Thue Tveit at mange er svært forvirret når det gjelder pensjon.

- De fleste jeg møter sier de opplever pensjonsregelverket som både komplisert og vanskelig tilgjengelig. En utfordring for mange er at de ikke helt vet hva de skal spørre om eller hvor de skal spørre om hva, sier Plahte.

Hvis du har sittet i timevis på Google for å finne svar på pensjonsspørsmålene du har, er du altså ikke alene om det.

Vi har sjekket hvilke spørsmål vi oftest googler om temaet. Her svarer de to pensjonsekspertene på de fem mest vanlige spørsmålene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.