Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Du har kanskje stusset på matprisene selv, under handleturen? Eller du har lest om det i avisene: Matprisene har økt. NRK forteller om prisøkninger på opptil 40 prosent på noen matvarer og Nettavisen rapporterer om prisøkninger på opptil 70 prosent på enkeltvarer.
Noe av forklaringen fra dagligvarebransjen er prisøkninger på råvarepriser og prisen på kunstgjødsel. Og at bransjen justerer prisene to ganger i året: 1. februar og 1. juli.
Uansett hva som er årsaken til de økte matprisene, kan det for mange være mulig å slanke matbudsjettet. Her er tipsene:
1. Planlegg menyen og skriv handleliste
Det første skrittet til å kutte i matbudsjettet er å legge opp en matplan for uka og skrive handleliste. Hold deg til handlelista når du handler. Og gjør resten av familien oppmerksom på at det handles en gang i uka - og da må det som allerede finnes i kjøleskapet spises før det fylles på med flere favoritter.
2. Handle en gang i uka
Det er billigere å storhandle en dag i uka. Da slipper du impulshandling og du kan skrive opp det du faktisk trenger - i stedet for å handle det du kanskje tror du mangler i skapet og ende opp med å kjøpe noe du allerede har.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.