Karen-Marie Ellefsen:

– At jeg var kvinne og sportsinteressert, vakte en viss oppsikt

Selv om hun har vært en bauta i NRK-sporten og et stort forbilde for mange kvinner, innrømmer hun at hun aldri har følt seg bra nok.

VERDSATT: Da Karen Marie Ellefsen gikk av med pensjon idet hun fylte 70, ble hun overrasket over engasjementet det skapte. Blant annet ble hun tildelt Kongens fortjenestemedalje. Foto: Astrid Waller
VERDSATT: Da Karen Marie Ellefsen gikk av med pensjon idet hun fylte 70, ble hun overrasket over engasjementet det skapte. Blant annet ble hun tildelt Kongens fortjenestemedalje. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det ble alt det hun hadde drømt om og mer til, skal vi tro ­Karen-Marie Ellefsens egen oppsummering av over 40 år som NRK-sportens «leading lady». Triumfer, nedturer, ­jubelrop og tårer. Sportens verden er full av de store følelsene. Og midt i begivenhetenes sentrum har Karen-Marie fra ­Begnadalen ­beholdt ro og oversikt.

– Jeg har opplevd enormt mye, og jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått lov å holde på med det jeg elsker i så mange år, sier ­Karen-Marie.

I fjor takket hun av i «Sporten» etter det som virkelig kan kalles lang og tro ­tjeneste.

- Jeg følte at jeg måtte prestere

For mange av oss er Karen-Marie et av disse tv-ansiktene som ­«alltid» har vært der. Smilende, trygg, kunnskapsrik. Enten det er som program­leder, reporter eller kommentator i turn og friidrett.

At hun i sin tid nærmest framsto som en provokasjon, er i grunn en nokså krevende øvelse å forestille seg. Men Karen-Marie var altså den ­første kvinnen i tv-ruta som beviste en gang for alle at sportsinteresse, kunnskap og formidlingsevne ikke var forbeholdt gutta. Selv om et leser­innlegg fra 1978 påsto at hun var beviset på at det norske ­samfunnet var i ferd med å gå i oppløsning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.