Arv

Arv til barna: - Trenger jeg testament?

Kvinnen i 70-årene har fremtidsfullmakten på plass, der ett av de to barna er fullmektig. Bør hun ha testament i tillegg? Dette sier arveadvokaten.

ARV: Kvinnen på 70 har fremtidsfullmakten på plass. Bør hun ha et testament i tillegg? Foto: NTB
ARV: Kvinnen på 70 har fremtidsfullmakten på plass. Bør hun ha et testament i tillegg? Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En fremtidsfullmakt og et testament er som kjent to ganske forskjellige dokumenter som regulerer hver sine forhold, og som gjelder på forskjellige tid. Men det er også noen likheter mellom dokumentene. I denne artikkelen kan du lese mer om hvilke funksjoner de to dokumentene dekker (krever innlogging).

Spørsmålet er om du trenger begge deler? Som i dette tilfellet, der kvinnen allerede har en fremtidsfullmakt, og vil at de to barna hennes skal arve likt.

Holder det med fremtidsfullmakt?

Slik lyder spørsmålet fra kvinnen til arveekspert i Vi over 60, advokat Kjell Morten Méd:

- Jeg nærmer meg 70, er skilt og har to voksne barn. Jeg har allerede skrevet fremtidsfullmakt som barna har fått kopi av. I fremtidsfullmakten har jeg utpekt eldstemann som fullmektig. Jeg har bare leiligheten min i borettslaget med innbo og løsøre samt en bil. Når jeg dør antar jeg det er de to barna som arver alt etter meg? Når alt er så greit antar jeg at det ikke er nødvendig å skrive noe eget testamente?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.