Nav

- Alvorlig å ikke få hjelp til grunnleggende behov i tide

Helsetilsynet ber Nav, kommunene og departementet om å iverksette tiltak for å sikre at de sosiale tjenestene i Nav-kontoret blir mer tilgjengelige for brukerne. De frykter at folk ikke får hjelp til å dekke grunnleggende behov som penger til mat, strøm og bolig, i tide.

HJELP FRA NAV? Begrensede åpningstider for fysiske møter og vansker med å komme igjennom på telefon gjør at Helsetilsynet frykter at enkelte brukere ikke får hjelp til å dekke grunnleggende behov som penger til mat, strøm og bolig, til riktig tid. De ber Nav iverksette tiltak for å sikre at de sosiale tjenestene i Nav-kontoret blir mer tilgjengelige for brukerne. Foto: Kristin Sørdal
HJELP FRA NAV? Begrensede åpningstider for fysiske møter og vansker med å komme igjennom på telefon gjør at Helsetilsynet frykter at enkelte brukere ikke får hjelp til å dekke grunnleggende behov som penger til mat, strøm og bolig, til riktig tid. De ber Nav iverksette tiltak for å sikre at de sosiale tjenestene i Nav-kontoret blir mer tilgjengelige for brukerne. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Dersom du kommer til Nav-kontoret uten timeavtale møter du sannsynligvis en stengt dør. Det kan også ta lang tid før du får hjelp fra en veileder hvis du henvender deg på telefon. Hvis du ikke har mulighet til å henvende deg digitalt, er det ikke sikkert at du får hjelpen du trenger i tide, hevder Helsetilsynet.

De viser til en undersøkelse fra Statsforvalterne som avslører dårlig tilgjengelighet til sosiale tjenester for de som trenger assistanse i form av oppmøte fysisk hos Nav eller på telefon.

Tilsynet uttrykker nå bekymring for at dette kan føre til at brukere ikke har penger til mat, mangler strøm i boligen eller ikke har et sted å bo.

- Helsetilsynet mener det er alvorlig at Nav-kontorene ikke har en beredskap for å ta imot brukere uten timeavtale, som kan ha akutt behov for hjelp til eksempelvis mat, strøm og bolig.

Nav sier til Vi.no at de tar funnene alvorlige:

- Vi ser alvorlig på det som kommer frem av tilsynsmeldingen til Helsetilsynet. Funnene det vises til er klare utfordringer vi må og har begynt å ta tak i for å sikre at alle som trenger bistand fra NAV, får det og til rett tid, sier arbeids- og tjenestedirektør i NAV, Sonja Skinnarland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.